Van Bronckhorst doet gouden zaken voor Nederlandse coëfficiënt

14 april 2022, 23:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC het Nederlandse voetbal donderdagavond een geweldige dienst bewezen. De Nederlandse coach schakelde na verlenging in de kwartfinale van de Conference League Sporting Braga uit (3-1), waardoor Portugal geen coëfficiënten (bonus)punten bijschreef en dat land geen enkel team meer over heeft in Europa.

Dat was vooral te danken aan een geweldige openingsfase, waarin Rangers tweemaal het doel trof van de Portugese opponent, van wie vorige week nog met 1-0 werd verloren. Hoewel de treffer van Kemar Roofe afgekeurd werd, bleef het vroege doelpunt van James Tavernier wel op papier staan gedurende de eerste helft.

Vlak voor de pauze werd het nog mooier voor Van Bronckhorst én Nederland, want de Schotten kregen op slag van rust een strafschop, die ook werd benut door Tavernier. Maar bij de Portugezen werd Tormena met een directe rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rangers FC met een numeriek overwicht stond op het veld én in de score. Door een late gelijkmaker moest Rangers de volgende ronde wel afdwingen in een verlenging, maar deed dat via Roofe alsnog en hielp Nederland enorm, mede door de tweede gele en dus rode kaart van Luri Medeiros.

Lees ook: Nederland loopt in coëfficiënten klein beetje uit op Portugal

Portugal had bij een zege en het bereiken van de volgende ronde na de 0,167 punt van Benfica's remise nog eens 0.500 punt kunnen bijschrijven in de coëfficiëntenstrijd. Maar door het goede resultaat van Rangers FC, dat Van Bronckhorst na de dompers in de Schotse titelstrijd ook helpt, wordt dat zeer ongunstige scenario voorkomen voor Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Door een laat doelpunt (2-1) stonden de teams over twee wedstrijden gelijk...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen