De weg naar Ajax ligt helemaal open voor Lyon-coach Bosz

14 april 2022, 23:27

Peter Bosz is binnenkort vermoedelijk beschikbaar voor Ajax als opvolger van Erik ten Hag. Het heeft er namelijk alle schijn van dat hij zijn langste periode als coach van Olympique Lyon heeft gehad. Na de ongelukkige uitschakeling in de Franse beker en tegenvallende prestaties in de Ligue 1, ging het donderdagavond ook pijnlijk mis in de Europa League tegen West Ham United: 0-3.

En daarmee ging Bosz heel pijnlijk de Europese campagne uit, nadat zijn ploeg vorige week tegen tien man vergat om te winnen in Engeland (1-1). Vlak voor de pauze ging het tegen The Hammers mis: Craig Dawson opende de score, die vlak daarna werd verdubbeld door een fraaie treffer van Manchester United-target Declan Rice. De controleur zou op de lijstjes staan van Ten Hag, die de overstap gaat maken naar de Premier League.

En Ajax kan binnenkort Bosz vermoedelijk gratis binnenhalen, want waar voorzitter Jean-Michel Aulas wekenlang het vertrouwen hield in de Nederlandse coach, die in zijn ogen nog op twee fronten om de belangrijke plekken kon meespelen, is dat na donderdagavond misschien wel verleden tijd. Aan de uitschakeling in de beker kon de coach weinig doen, want dat gebeurde na ongeregeldheden bij de fans, maar opnieuw pakt Bosz geen prijs.

Lees ookVertrouwen in Bosz: "Einde van het seizoen een podiumplaats" 

En de manier waarop Lyon uitgeschakeld werd, zal preses Aulas ongetwijfeld doen nadenken over de nabije toekomst. De zekerheid waarmee hij het vertrouwen in Bosz bleef uitspreken ondanks de mindere resultaten, zal ongetwijfeld anders zijn na de 0-3, de eindstand die werd bereikt door een goal van Jarrod Bowen, nederlaag. Krijgt hij het vertrouwen tot aan het einde van dit seizoen?

AS Roma – FK Bodø/Glimt 4-0

Het voetbalsprookje van het Noorse FK Bodø/Glimt is over en uit. De ploeg die AZ uitschakelde en bezig was aan een indrukwekkend seizoen in Europa won in eigen huis nog met 2-1 van AS Roma, dat eerder in Noorwegen met 6-1 werd weggespeeld tijdens de groepsfase. Maar in Rome bleek de ploeg een forse maat te klein, mede dankzij Nicolò Zaniolo, die een hattrick voor zijn rekening nam. Daardoor kan José Mourinho nog altijd de eerste winnaar van de Conference League ooit worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen