Knop gaat razendsnel om bij PSV: "Of het kan? Het moet wel"

14 april 2022, 21:56   Bijgewerkt: 14 april 2022, 22:02

Cody Gakpo vindt de Europese uitschakeling van PSV onnodig. Lang leek het erop dat de Eindhovenaren zich ten koste van Leicester City zouden plaatsen voor de halve finale van de Conference League, maar in het laatste kwartier ging het mis.

Gakpo is na de 1-2 nederlaag 'vooral teleurgesteld'. "We wilden deze wedstrijd graag winnen. Daar leek het ook lang op. We speelden goed en op twee momenten na was er niets aan de hand. Zij hebben natuurlijk de kwaliteiten om het met deze twee kansen te doen. We hadden het misschien wel beter kunnen doen, maar helaas

PSV kwam door een doelpunt van Eran Zahavi in de eerste helft op voorsprong en hield de 1-0 vast tot minuut 77. "Als je 1-0 voorsprong staat moet je vol voor die tweede gaan en de wedstrijd op slot gooien of het achterin dicht houden. Ik denk dat we beide hebben geprobeerd, maar zij gingen goed met de kansen om die zij kregen", aldus de aanvaller voor de camera van ESPN.

De Eindhovenaren kunnen zich na de Europese uitschakeling richten op de finale van de KNVB Beker en de strijd om de landstitel. "Dit is zuur en iedereen is teleurgesteld, maar zondag hebben we weer een belangrijke wedstrijd. "Ik denk dat we de knop snel moeten omzetten. Of dat kan? Het moet wel. Daar zijn we professionals voor."