PSV na desastreus laatste kwartier Europees uitgeschakeld

14 april 2022, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finale van de Conference League te bereiken. De Eindhovenaren kwamen in de return tegen Leicester City nog op voorsprong, maar gaven het in het laatste kwartier uit handen (1-2).

Na het 0-0 gelijkspel vorige week in Leicester kon de return in Eindhoven nog alle kanten op gaan. Het enige verschil was dat PSV het nu zonder Olivier Boscagli en Noni Madueke moest stellen. Boscagli raakte afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk geblesseerd en mist de rest van het seizoen. PSV won ondanks het uitvallen van Boscagli wel van de provinciegenoot en kon met vertrouwen naar de tweede kwartfinale toewerken. Voor Leicester gold hetzelfde, de Engelsen wonnen zondag met 2-1 van Crystal Palace en staan negende in de Premier League.

Waar Leicester vorig seizoen wat hoger stond op de ranglijst én de FA Cup won, is voor het team van Brendan Rodgers nu alleen nog de Conference League over. Dus gaf Rodgers de meeste basisspelers rust tegen Palace en stonden zij vanavond wel op het veld. Zo hanteerde de voormalig coach van Liverpool en PSV-trainer Roger Schmidt dezelfde tactiek, want ook PSV speelde afgelopen weekend met een veredeld B-elftal. Hoewel de Conference League het derde toernooi van Europa is, nemen deze twee clubs het toernooi dus uiterst serieus.

Daardoor werd het in Eindhoven een open wedstrijd. Beide ploegen kregen in de eerste helft al flink wat mogelijkheden. Leicester schoot dan wel niet tussen de palen, maar toch kwam PSV een aantal keer goed weg. Harvey Barnes schoof de bal net voorlangs na een pass binnendoor van Kelechi Iheanacho, Jordan Teze haalde met een omhaal een geblokt schot van de lijn en Timothy Castagne kopte naast uit een indraaiende bal van Youri Tielemans.

De Belgische middenvelder had daarmee bijna zijn fout rechtgezet, want hij leidde de 1-0 van PSV in. Vlak voor het strafschopgebied van Leicester leed de international balverlies, waarna Eran Zahavi op aangeven van Mario Götze uit een moeilijke hoek het net vond. Zijn schot leek nog wel getoucheerd te worden door de punt van de schoen van Jonny Evans. Maar in tegenstelling tot Leicester scoorde PSV wel en de 1-0 stand nam het mee de kleedkamers in. Het was aan Kasper Schmeichel te danken dat het maar 1-0 was, want hij keerde nog schoten van Götze en Mauro Júnior.

Na de pauze ontvouwde zich eenzelfde spelbeeld. De ploegen waren in balans en kregen beide weer kansen. Het verschil met de eerste helft was dat PSV nu niet scoorde, en Leicester wel. The Foxes gaven wat gas bij en dat werd PSV uiteindelijk teveel. Eerst miste Patson Daka nog een dot van een kans, maar een kwartier voor tijd trof James Maddison wel doel. Invaller Ayoze Pérez legde prima terug op Maddison, die via de handen van Yvon Mvogo hard raak schoot. 

Dat was het begin van het einde voor PSV. De Eindhovenaren leken moegestreden en moesten toezien hoe Leicester steeds makkelijker ging voetballen. Snel na de 1-1 keerde Mvogo nog een inzet van Pérez, waardoor het nog even duurde tot Leicester op voorsprong kwam. Dat gebeurde enkele minuten voor tijd: bij een vlot lopende aanval vanaf links was rechtsback Ricardo Pereira de man die het vonnis velde door een rebound te benutten. Zo kwam het Europese avontuur van PSV ten einde en bleven er nog twee prijzen over: het landskampioenschap en de KNVB Beker, waarvoor het zondag tegen Ajax de finale speelt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen