Niet te stoppen Nkunku knalt Atalanta en Nederlanders uit Europa

14 april 2022, 20:44   Bijgewerkt: 15 april 2022, 00:06

RB Leipzig heeft zich donderdagavond ten koste van Atalanta Bergamo als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Europa League. Na de 1-1 in Duitsland was een 0-2 overwinning in de return meer dan voldoende voor een plek bij de laatste vier. Het Europese avontuur zit er dus op voor Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer.

Atalanta beleefde een allesbehalve prettige aanloop naar de tweede ontmoeting met RB Leipzig. Waar de Duitsers afgelopen zondag vertrouwen tankten met een 3-0 overwinning op Hoffenheim, ging Atalanta met 2-1 onderuit tegen Sassuolo. Tóch begonnen de Italianen met een goed gevoel aan de wedstrijd, want het gelijkspel in Duitsland was natuurlijk een goed resultaat. Daarnaast hadden ze vorige week een groot deel van de wedstrijd het betere van het spel. Ook in eigen huis kwam Atalanta in eerste instantie goed voor de dag. Maar waar Atalanta de goede start vorige week nog wist te bekronen met een treffer, viel de openingstreffer in Bergamo aan de andere kant. 

Dat Christopher Nkunku het eerste doelpunt van de avond voor zijn rekening nam, was niet verrassend. De Fransman is namelijk bezig aan een geweldig seizoen. Niet alleen scoorde hij voor de winterstop liefst zeven keer in de groepsfase van de Champions League. Ook trof hij al zeventien keer raak in de Bundesliga. Er staat simpelweg geen maat op hem. En dat was in Bergamo ook het geval, want Nkunku maakte er laat in de tweede helft ook nog 0-2 van. Atalanta, waar Koopmeiners, De Roon en Hateboer allemaal een basisplaats hadden, kon eigenlijk al na de 0-1 geen serieuze vuist meer maken tegen de Duitse ploeg. Mogelijkheden waren er wel degelijk voor Atalanta, maar de gelijkmaker zat er eigenlijk geen moment in. 

De grootste mogelijkheid op de 1-1 was voor Hateboer, maar de oud-speler van FC Groningen kon een voorzet van Davide Zappacosta niet tot doelpunt promoveren. Naarmate de tweede helft vorderde, werden de ruimtes voor RB Leipzig natuurlijk steeds groter. Daar profiteerden de Duitsers in de slotfase van. Nkunku werd onderuitgehaald door de doelman van Atalanta en ging vervolgens zelf achter de bal staan. Waar ploeggenoot André Silva vorige week nog faalde vanaf elf meter, schoot Nkunku dus wel raak. Daarmee was de wedstrijd, ondanks zeven minuten blessuretijd, gespeeld. RB Leipzig gaat door naar de halve finales, waarin het moet zien af te rekenen met de winnaar van het treffen tussen Rangers en Braga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen