Verwachtingen rond Brugge-aanwinst Meijer: "Gaat niet zweven"

14 april 2022, 15:28

Fredrik Stenman verwacht dat Bjorn Meijer het goed gaat doen bij Club Brugge. De linksback gaat FC Groningen komende zomer zo goed als zeker verlaten voor een avontuur in de Jupiler Pro League. Stenman weet dat het er in Brugge wel wat anders aan toe gaat dan in Groningen.

"Club Brugge is ten eerste een volksclub, een echte traditieclub met veel fanatieke supporters. Ik denk dat de verwachtingen van Brugge-supporters hoger zijn dan die van supporters van FC Groningen. Bij Club Brugge moet je elk jaar strijden om het kampioenschap. Als je dat niet doet, zijn ze niet tevreden. Bij Club Brugge is het nummer één worden en anders niets", aldus Stenman, die bij Groningen en Brugge speelde, in gesprek met RTV Noord.

Stenman verdedigde tussen 2007 en 2011 de clubkleuren van Groningen en houdt zijn oud-werkgever nog goed in de gaten. Zo zijn de goede prestaties van de talentvolle Meijer hem ook opgevallen. "Ik denk dat Bjorn, ondanks dat hij nog maar 19 jaar is, al de kwaliteit heeft om veel beter te worden dan ik was. Zo eerlijk moet ik zijn. Het is altijd leuk om een goede linksback te zien spelen voor FC Groningen."

Meijer gaat naar verluidt voor zes miljoen euro verkassen naar onze Zuiderburen. De linkspoot is dit seizoen pas doorgebroken bij Groningen en zet grote stappen. "Hij is nog geen Europese toplinksback, maar dat kun je ook niet verwachten van een 19-jarige jongen. Ik denk dat hij zeker gaat slagen. Ik heb een aantal interviews met hem gezien: hij staat met beide benen op de grond en ik ben dan ook niet bang dat hij gaat zweven. Ik wens hem veel geluk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen