Bruma: "Moeten niet doen alsof winnen van Leicester normaal is"

14 april 2022, 16:23

Jeffrey Bruma weet dat er vanavond in ieder geval een ex-werkgever van hem als winnaar van het veld stapt in het Philips Stadion. De verdediger speelde in het verleden bij PSV en Leicester City. Hij denkt dat het publiek in Eindhoven de doorslag kan geven in de Conference League.

De inmiddels 30-jarige Bruma speelt momenteel bij het Turkse Kasimpasa. De wedstrijd tussen PSV en Leicester City zal hij echter niet missen. "Als PSV van Leicester zou winnen, mag je die prestatie gewoon hoog aanslaan. Het is een prima ploeg uit de Premier League, laten we niet doen alsof het allemaal normaal is om daar zomaar van te winnen", aldus de ex-speler van beide clubs in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Bruma werd in 2011 door Chelsea enige tijd gestald bij Leicester. "Leicester was toen al een club die groot durfde te denken. Op dat moment speelden we nog in de middenmoot van het Championship, maar de eigenaar had een droom en wilde ooit de titel op het hoogste niveau pakken. Ik had het toen totaal niet verwacht en uiteindelijk is het een van de mooiste voetbalverhalen ooit geworden."

Tussen 2013 en 2016 was Bruma vervolgens te vinden bij PSV, waar hij een goede band opbouwde met de fans. "Wat een heerlijke week staat de supporters in Eindhoven te wachten, met zondag ook nog de bekerfinale. De fysieke kracht van Leicester kan voor PSV een gevaar zijn, maar zij zullen ook opkijken welke energie een vol Philips Stadion teweeg kan brengen. Dat weet ik zelf maar al te goed. Het publiek in Eindhoven is fantastisch en kan een enorme rol spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen