De Boer ziet lichte favoriet voor bekerfinale: "Heeft meer wapens"

14 april 2022, 10:25

Ronald de Boer denkt dat Ajax favoriet is om aanstaande zondag ten koste van PSV de KNVB Beker te winnen. De oud-profvoetballer ziet dat de Amsterdammers en Eindhovenaren elkaar weinig ontlopen, maar verwacht toch dat de bokaal mee naar Amsterdam gaat.

De Boer won zelf met Ajax twee keer het bekertoernooi en verwacht een spannende eindstrijd in De Kuip. "Het is wat mij betreft 55/45. Ik denk dat Ajax iets meer wapens heeft dan PSV. En dat Olivier Boscagli er niet bij is scheelt een hoop. Hij was bij PSV een leider en belangrijk in de opbouw. Een beetje een zelfde type als Daley Blind, die ook niet de allersnelste is, maar in zijn hersenen razendsnel kan schakelen", aldus De Boer in gesprek met De Telegraaf.

Dat Ajax en PSV ook met elkaar zijn verwikkeld in de strijd om het kampioenschap, is volgens De Boer nu niet belangrijk. Ajax heeft met nog vijf wedstrijden op het programma een voorsprong van vier punten op PSV. "De verliezer zal zeggen zich nu vol op de titelstrijd te storten en de winnaar heeft vast een lekker gevoel. Maar – en dat is een cliché – dit zijn wedstrijden op zich. Een duel waarin prestige op het spel staat en een mooie prijs is te winnen."

Zondagavond trappen Ajax en PSV om 18.00 uur af in de Rotterdamse Kuip. De Amsterdammers hebben de KNVB Beker twintig keer gewonnen en rekenden dit seizoen af met Barendrecht, Excelsior Maassluis, Vitesse en AZ. De Eindhovenaren bleken negen keer de beste in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Roger Schmidt nam afstand van Fortuna Sittard, Telstar, NAC Breda en Go Ahead Eagles. De finale staat zondag onder leiding van arbiter Danny Makkelie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen