Recordbreker Guardiola dankt invaller Aké: "Gaf ons een boost"

14 april 2022, 08:43

Josep Guardiola is trots op zijn Manchester City, dat woensdagavond ten koste van Atlético Madrid de halve finale van de Champions League bereikte. De manager greep zodoende een fraai record en sprak na de wedstrijd lovend over Oranje-international Nathan Aké.

Na afloop van de verhitte wedstrijd (0-0) in het Estadio Wanda Metropolitano stond Guardiola de media te woord. "Ik ben trots op mijn team omdat onze tegenstander erg goed was. We probeerden met man en macht de bal af te pakken, maar waren daar gewoon niet toe in staat. Als we naar de kansen kijken, hadden ze zeker een doelpunt moeten maken. Atlético was in de tweede helft veel sterker, maar wij hebben uitstekend verdedigd."

Aké stond op zijn beurt tijdens de heenwedstrijd nog in de basis, maar moest in Madrid genoegen nemen met een plek op de bank. Als invaller had hij nog een belangrijke rol bij het over de streep trekken van het gelijkspel. "Fernandinho was geweldig, hij gaf ons een boost. Dat geldt ook voor Nathan Aké. Deze fase van het toernooi is altijd loodzwaar. Dat is dus een groot compliment naar al mijn spelers."

Voor Guardiola is het de negende keer dat hij met een club in de halve finale van de Champions League staat. Hij gaat José Mourinho en Carlo Ancelotti voorbij en zal zich richten op uniek succes met City. De club won de Champions League namelijk nog nooit. "Het is de derde keer in onze historie dat we in de halve finale staan. Dat is voor ons echt een geweldige prestatie", aldus Guardiola, die het nu moet opnemen tegen Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen