KNVB wil finale Nations League in 2023 naar Nederland halen

13 april 2022, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft bij de UEFA aangegeven dat de voetbalbond graag het finaletoernooi van de Nations League in Nederland wil houden. In de zomer van 2023 moeten er dus vier topwedstrijden op Nederlandse bodem worden gespeeld. Ook België, Polen en Wales zijn kandidaat.

Toevallig zijn België, Polen en Wales ook de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van de Nations League. In juni speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal vier wedstrijden om de eerste fase van het toernooi vervolgens in september af te sluiten met de laatste twee duels. Dan is ook meteen bekend of Oranje zelf naar het finaletoernooi gaat.

Alleen de groepswinnaar mag zich melden om voor de bokaal te gaan, dus dat zal voor Oranje een stevige klus worden. Het finaletoernooi van de Nations League is volgend jaar van 14 tot en met 18 juni. De UEFA gaat in januari 2023 de organisator bekendmaken. De eerste twee edities werden georganiseerd in Portugal (2018/19) en Italië (2020/21).

Op Portugese bodem was Oranje, net als Portugal, Engeland en Zwitserland, zelf ook van de partij. In de finale werd destijds verloren van de gastheer. In Italië deden Frankrijk, Spanje, Italië en België mee aan de finaleronde. Die editie werd een prooi voor de Fransen. Wie het derde toernooi mag hosten is dus nog even afwachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen