Tip voor Gravenberch: "Dat middenveld heeft vernieuwing nodig"

Tip voor Gravenberch: "Dat middenveld heeft vernieuwing nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 april 2022 – Kees Kwakman en Simon Cziommer denken dat Ryan Gravenberch een risico neemt als hij de keuze maakt voor Bayern München. De analisten weten dat de stap van Ajax naar de Europese top groot is en vragen zich hardop af om meteen naar de recordkampioen van Duitsland te gaan.

Aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN werd beide analisten gevraagd naar hun mening over Gravenberch. De middenvelder is zelf al persoonlijk rond met Bayern en wacht op akkoord tussen beide clubs. "Dat zou natuurlijk een enorme stap zijn. Ik zou het erg knap vinden als hij dat aandurft. Want daar lopen echt drie of vier middenvelders die in de pikorde hoger zullen staan dan hij", aldus Kwakman.

Kwakman ziet naast Bayern ook een andere mogelijke bestemming voor de Ajacied. "Real Madrid heeft een paar oudere middenvelders. Er waren ook wel eens geruchten dat hij naar Real zou kunnen. Dat middenveld heeft ook wel eens vernieuwing nodig. Dat is natuurlijk gemakkelijk geroepen. Maar als je het over grote clubs hebt en ik kijk naar het middenveld, dan zou daar misschien een kans liggen."

Cziommer sluit zich aan bij de woorden van Kwakman, maar adviseert Gravenberch wel een transfer. "Ik vind dat hij klaar is voor de volgende stap. In de wedstrijden die hij speelt, laat hij zien dat hij de lichamelijke voorwaarden heeft om op een hoger niveau te spelen. Ik denk dat de concurrentiestrijd bij Bayern groot is en dat Gravenberch vooral speelminuten nodig heeft. Je hoeft ook niet meteen naar de absolute top te gaan.

Reacties

gerelateerd