PSV mist sterkhouder in cruciale ontknoping: zware knieblessure

13 april 2022, 14:32

PSV heeft woensdagmiddag bevestigd dat het seizoen van sterkhouder Olivier Boscagli erop zit. De centrale verdediger was bezig aan een ijzersterk seizoen, maar heeft inmiddels een zware knieblessure opgelopen. Dat betekent dat hij de ontknoping in de titelstrijd mist, maar ook de bekerfinale en het restant van de Conference League-campagne van PSV.

Zondag kwam Boscagli vervelend in botsing met RKC'er Jens Odgaard, waarna dus niet alleen zijn wedstrijd erop zat, maar zijn hele seizoen. Boscagli moet geopereerd worden en vervolgens wacht een langdurig herstel. Hoe lang er precies staat voor zijn revalidatie, maakt PSV niet bekend. Het ligt daardoor in de lijn der verwachting dat Jordan Teze en Ramalho in het centrum staan, maar ook zij kampten zeer recent met blessureleed.

Daarnaast zal ook Noni Madueke donderdag nog niet van de partij zijn. De Engelsman liep eveneens een blessure op en moet de ontmoeting met Leicester City aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast noemt trainer Roger Schmidt de kans 'klein' dat de aanvaller de wedstrijd van zondag wel haalt. PSV trapt donderdag om 18:45 uur af in eigen huis tegen de Engelsen. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

Op de persconferentie ging Leicester City-doelman alvast in op de ontmoeting. "PSV heeft een sterke ploeg en staat niet ver achter Ajax. Ik denk dat er een geweldige sfeer hangt in het stadion, maar we hebben eerder zware wedstrijden gespeeld in Europese uitwedstrijden. Leicester is misschien niet de meest aansprekende club, maar we zijn wel ambitieus en willen laten zien dat we met de grote jongens meekunnen."

Lees ook: PSV zoekt contact met Cillessen: eerste gesprek is al gevoerd

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen