Ruiter zag probleem bij Ten Hag met stopwoordje: "In élke zin"

13 april 2022, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is hard op weg om de nieuwe trainer van Manchester United te worden. Naar verluidt is hij er zelf al uit met de club en moet Manchester United alleen nog een akkoord bereiken over de voorwaarden met Ajax. Robbin Ruiter werkte bij FC Utrecht in het verleden samen met Ten Hag en stelde vast dat hij in die periode een communicatieprobleem had.

De doelman die in het verleden in Engeland actief was bij Sunderland biechtte dat in een interview met The Athletic op. "In het begin van zijn loopbaan was zijn communicatie niet erg goed. Het is niet zo dat hij absoluut niet uit zijn woorden kwam, maar hij was vooral behoorlijk onhandig. Hij zei bijvoorbeeld in elke zin tien keer 'huh, huh'. Ik élke zin"

Volgens Ruiter heeft dat invloed op de geloofwaardigheid die de trainer heeft. "Het zorgde ervoor dat spelers werden afgeleid. Als je het eenmaal doorhad, dan kon je het niet meer níét horen." Toch denkt Ruiter dat Ten Hag inmiddels wel klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. "Verbaal is hij wel veel sterker geworden. Na een moeizaam begin bij Ajax heeft hij ook wel handigheid gekregen in het omgaan met de media."

Lees ook: Vijf dingen die Ten Hag bij United móét veranderen voor succes

"Het voor de camera staan gaat hem ook steeds beter af en op voetballend gebied is het een uitstekende trainer. Net als Guardiola is hij alleen maar bezig met voetbal. Ze denken non-stop aan het spelletje en aan ieder detail. Zijn trainingen zijn vooral mentaal behoorlijk intens, nog niet eens zo op fysiek vlak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen