Vijf dingen die Ten Hag bij United móét veranderen voor succes

13 april 2022, 09:46

Erik ten Hag staat voor de fraaie stap van Ajax naar Manchester United. Qua naam gaat hij aan de slag bij een van de grootste clubs van de wereld, maar qua huidige status is niets minder waar. De nummer zeven van de Premier League draait een dramatisch seizoen en is ook al uitgeschakeld in Europa. Mocht Ten Hag wel een succesverhaal willen schrijven, dan moet hij in ieder geval deze dingen veranderen binnen de club.

Doorselecteren

Wat het meest voor de hand ligt, is dat hij flink moet doorselecteren. De huidige selectie heeft aangetoond niet meer over de juiste drive te bezitten en een elftal zonder motivatie presteert vrijwel nooit. Tijd voor Ten Hag om rigoureus in te grijpen en jongens als Paul Pogba, Cristiano Ronaldo en Harry Maguire de deur te wijzen om zo met een schone lei te kunnen beginnen.

Spel

Niet alleen de resultaten vallen dit seizoen enorm tegen, maar ook het voetbal is niet om aan te gluren. Waar United onder Ole Gunnar Solskjaer helemaal zonder plan het veld op leek te gaan, zou zijn opvolger Ralf Rangnick met zijn pressingvoetbal de helpende hand moeten bieden. Van dat beloofde wondervoetbal is echter helemaal niets terug te zien. United lijkt meer op een stapeltje bouten en moeren dan op een pressingmachine. Tijd voor een tactische cursus van meester Ten Hag.

Giftige sfeer

Volgens het Engelse medium The Mail heersen er veel onderhuidse spanningen tussen de spelers onderling. "De giftige sfeer in de kleedkamer moet worden aangepakt, want dit is een schande voor een club als United." De selectie van Manchester United zit in een negatieve spiraal en lijkt er maar niet uit te komen. De vraag is of dit de kracht is van Ten Hag, maar het wordt in ieder geval een van zijn grootste uitdagingen.

Kwaliteitsimpuls

Wat Ten Hag misschien meer op het lijf geschreven is, is dat hij in samenspraak met Ralf Rangnick verantwoordelijk zal zijn voor de zomerse transfers. United heeft geld genoeg om flink te investeren en dus is het zaak om de juiste spelers aan te trekken. De aankoop van Bruno Fernandes in 2020 bewees dat één of twee goede spelers al het verschil kunnen maken. United bleek de laatste jaren echter niet erg gelukkig in de grote aankopen, met spelers als Angel Di Maria, Harry Maguire en Paul Pogba.

Elftal om Fernandes bouwen

Wat tot slot nog belangrijk is voor Ten Hag, is dat hij doorheeft wie zijn bepalende spelers zijn. Nadat Bruno Fernandes in de winter van 2020 naar United trok, nam hij het team anderhalf jaar lang bij de hand. Sinds de afgelopen zomer draait het bij United veel meer om Ronaldo en speelt Fernandes slechts een bijrol. Hopelijk ziet Ten Hag in wie de echte ster van United hoort te zijn en bouwt hij zijn elftal om Fernandes heen, in plaats van hem in te passen in een zooitje veredelde sterren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen