Oranje-sterren drastisch in waarde gekelderd: Van Dijk toppunt

13 april 2022, 09:42   Bijgewerkt: 14 april 2022, 17:01

Het Nederlands elftal plaatste zich enkele maanden geleden voor het WK in Qatar. Een mooi podium voor de spelers om hun waarde op te krikken, maar dat geldt voor sommige spelers extra. Diverse sterren van Oranje zijn de laatste jaren namelijk flink in transferwaarde gekelderd. Aanvoerder Virgil van Dijk kende de grootste waardevermindering van alle Nederlanders op de buitenlandse velden.

Transfermarkt zette namelijk de grootste Nederlandse dalers sinds halverwege 2019 op een rij. Daarbij kende Van Dijk de grootste afname, hij ging namelijk van 90 miljoen euro naar 55 miljoen euro. Dat komt enerzijds door zijn zware knieblessure, maar anderzijds ook doordat hij de dertig is gepasseerd. Ook zijn maatje Georginio Wijnaldum is flink in waarde gekelderd.

De middenvelder was in zijn tijd bij Liverpool namelijk zo'n 50 miljoen euro waard, maar is sinds zijn vertrek naar Paris Saint-Germain 28 miljoen euro minder waard geworden. Ook de collega van Van Dijk in het centrum bij Oranje Stefan de Vrij heeft 15 miljoen euro aan transferwaarde in moeten leveren de afgelopen jaren.

Lees ook: Haaland kent bizarre marktwaardestijging

Dit zijn echter wel spelers waarbij de leeftijd een belangrijke rol speelt, maar er waren ook genoeg jonge Nederlanders die hun marktwaarde hebben zien instorten. Steven Bergwijn is gedaald van 35 miljoen naar nog maar 18 miljoen, Donny van de Beek ging zelfs van 50 miljoen naar 25 miljoen en ook Frenkie de Jong heeft aardig wat in moeten leveren. In 2019 was hij nog 90 miljoen waard, maar dat is inmiddels 20 miljoen minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen