Villarreal flikt het: Bayern München uitgeschakeld na CL-stunt

12 april 2022, 23:02   Bijgewerkt: 12 april 2022, 23:09

Villarreal heeft in de kwartfinale van de Champions League voor een ongekende stunt gezorgd. De verrassende 1-0 zege in de heenwedstrijd tegen Bayern München werd op bezoek bij Der Rekordmeister over de streep getrokken. Ondanks dat Robert Lewandowski een gaatje wist te vinden in de muur van de bezoekers, was het uiteindelijk Samuel Chukwueze die met een late 1-1 het Champions League-seizoen van de Duitsers deed mislukken. 

Vanaf het begin was wel duidelijk met welk strijdplan Villarreal naar München was afgereisd. Na de verrassende 1-0 zege in de thuiswedstrijd was het nu de bedoeling om Bayern van scoren af te houden. De Spanjaarden stonden vaak met tien man achter de bal, met alleen Arnaut Danjuma op de loer voor een eventuele counter. Het leidde inderdaad tot maar weinig kansen bij de thuisploeg, terwijl ook Villarreal pas in de slotfase van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk werd. Danjuma werd - mogelijk in buitenspelpositie - weggestoken, maar zijn veel te wilde uithaal kwam niet in de buurt van het doel.

Het spelbeeld na rust was niet heel anders, al vond Bayern in de 52e minuut toch een gaatje. Niet geheel verrassend was het Robert Lewandowski die tussen twee verdedigers in de bal toch richting de onderhoek wist te sturen. Die tussenstand zou een verlenging betekenen, maar aan de spelopvatting van Villarreal veranderde het weinig. Toch werd deze voorkomen, al gebeurde dat tegen de verhoudingen in niet door Bayern München. Eén uitbraak in de 88e minuut bleek voldoende om een van de grootste stunts in jaren compleet te maken. Samuel Chkuwueze, die pas een paar minuten op het veld stond als vervanger van Danjuma, werd vrij voor de keeper gezet en schoot vanaf daar de voor zijn club historische 1-1 binnen.

Halve finale

Nadat Villarreal in de achtste finale als underdog al wist te winnen van Juventus, maakte het nu dus ook een einde aan het Champions League-seizoen van een van de favorieten voor de eindzege. De succesformatie van Unai Emery, die vorig seizoen al beslag legde op de Europa League, plaatste zich als eerste en waarschijnlijk meest verrassende club voor de halve finale van het miljardenbal. Daar zal Liverpool naar alle waarschijnlijkheid de volgende tegenstander zijn. De Engelse topclub verdedigt morgen (woensdag) een 1-3 voorsprong tegen Ajax-beul Benfica. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen