Tóch transfer Meijer: Groningen krijgt miljoenen van Club Brugge

12 april 2022, 22:20   Bijgewerkt: 12 april 2022, 22:36

FC Groningen-revelatie Bjorn Meijer heeft zijn gewenste transfer naar het Club Brugge van trainer Alfred Schreuder dan toch te pakken. Verschillende media meldden dinsdagavond dat de clubs na een derde bod uit België tot een akkoord zijn gekomen. Meijer verkast komende zomer, waarvoor Groningen een bedrag van liefst zes miljoen euro incasseert.

Officieel is dat nog niet, maar zowel Voetbal International als De Telegraaf kwam dinsdagavond met het nieuws over het akkoord. Meijer was de afgelopen week al volop in het nieuws, nadat vorige week maandag het eerste bod vanuit Brugge binnenkwam. Die 3,5 miljoen euro werd door FC Groningen afgewezen en ook een tweede bod van 4,5 miljoen euro was niet genoeg voor de Eredivisieclub. De uiteindelijke deal levert de club dus zes miljoen op.

Het is een flink bedrag voor de negentienjarige linksback uit de eigen jeugdopleiding, die pas in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen zijn debuut op het hoogste niveau maakte. Dit seizoen heeft hij zich echter omhoog geknokt tot basisspeler en maakt hij inmiddels veel indruk. Daarbij draagt ook het doorlopende contract van Meijer bij aan de hoge transfersom. Hij ligt in Groningen nog vast tot medio 2023, met de optie voor nog een seizoen.

Emotioneel

Afgelopen weekend hing in het uitvak van FC Groningen een spandoek met de tekst 'Bjorn, wij staan achter je'. Het was een reactie op de kritiek die Meijer van een deel van de achterban ontving nadat bekend werd dat hij de overstap naar Club Brugge wel zou willen maken. "Ik ga niet liegen: er waren ook zeker wat dingen die me raakten", zei Meijer daarover tegenover Oog voor Groningen. "Het was mooi dat ik daarna berichten kreeg van echte supporters."

Lees ook: Bjorn Meijer vecht tegen tranen na nare berichten over transfer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen