Van der Vaart ergert zich aan Villarreal: "Ik vind dit heel extreem"

12 april 2022, 22:11

De prioriteiten van Villarreal in de Champions League-return tegen Bayern München zijn duidelijk. De ploeg probeerde na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd vooral om de boel achterin volledig dicht te gooien. Dit tot grote ergernis van analist Rafael van der Vaart.

In de studio van Ziggo stelde Van der Vaart om te beginnen nog dat hij het defensieve strijdplan van Villarreal 'begrijpelijk' vindt. "Bayern is goed en je wordt sowieso automatisch teruggedrongen. Maar ik vind dit wel heel extreem. Het is naïef om helemaal je eigen spel te spelen, maar iets meer aanvallen mag van mij wel. Ik vind dit zo extreem, tegen de natuur in."

Hij zag er bovendien een gevaar in voor de Spanjaarden. "Volgens mij gaat de goal op deze manier vanzelf vallen voor Bayern. Dan verandert de hele situatie. Dan moet je weer, maar kan je dat dan nog? Dit kost heel veel kracht." Dat beargumenteerde hij aan de hand van de misser van Arnaut Danjuma. "Het is heel moeilijk om iets te doen met de ballen die hij krijgt. De weg naar de goal is zo lang. Omdat het zoveel kracht heeft gekost, schiet hij enorm wild."

 

"Ze kunnen wel wat meer eruit komen, dat gebeurt te weinig", sloot Van der Vaart af. "Je ziet dat Bayern gewoon kwetsbaar is. Dan denk ik: probeer er maar gewoon eentje te maken, dan heb je nog meer rust. Dan loop je het risico dat je er misschien één tegen krijgt, maar dat risico is er nu ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen