Geen plek voor Ziyech bij tactische variant; Danjuma in de basis

12 april 2022, 21:03

Hakim Ziyech start op de bank bij Chelsea in het duel met Real Madrid. De Londenaren moeten een 1-3 achterstand wegwerken in de Spaanse hoofdstad. Dat moet de club dus doen met de Marokkaanse spelmaker op de bank.

Waar trainer Thomas Tuchel dit seizoen met een vijfmansdefensie speelt, gaat hij nu iets aanvallender spelen om wat te forceren. De trainer kiest voor een centrum van twee verdedigers in de personen van Thiago Silva en Antonio Rüdiger. Reece James en Marcos Alonso zijn de backs, die normaliter de hele flank bestrijken. Dat hoeft nu niet, aangezien de Duitse oefenmeester kiest voor een 4-3-3-opstelling met echte buitenspelers. Timo Werner en Mason Mount staan op de vleugels met Kai Havertz als valse spits.

Waar Chelsea moet aanvallen, kan Real Madrid rustig achterover leunen. De ploeg heeft één duidelijk doel: zorgen dat de Londenaren niet twee keer vaker weten te scoren. Carlo Ancelotti kiest er daarom voor om het middenveld te versterken. Karim Benzema, die in de eerste wedstrijd een hattrick maakte, en Vinicius Junior zijn de enige echte aanvallers in de ploeg. Federico Valverde zal hangend vanaf de rechterkant spelen, waarbij hij vooral voor extra defensieve zekerheid moet zorgen.

Bayern München - Villarreal

Villarreal won de eerste wedstrijd verrassend met 1-0 door een doelpunt van Arnaut Danjuma. De Nederlander begint ook nu weer in de basis tegen Bayern München. Dat de Duitsers nog mogen hopen op de volgende ronde is een klein wonder, aangezien de ploeg in Spanje overlopen werd door de subtopper uit La Liga.

Bayern heft een duidelijk doel: winnen, het liefst met twee doelpunten verschil. Hansi Flick stuurt daarom een aanvallend team het veld in. Robert Lewandowski, Leroy Sané, Kingley Coman, Thomas Müller en Jamal Musiala mogen allemaal in de basis beginnen in de jacht op een ticket voor de halve finale van het Miljoenenbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen