Anderlecht hoopt op langer verblijf Zirkzee: seizoensslot cruciaal

12 april 2022, 18:02

Bij Anderlecht is men meer dan tevreden over spits Joshua Zirkzee. De twintigjarige Nederlander tekende afgelopen weekend voor alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen en hielp zijn ploeg daarmee aan een plek in de kampioensplay-offs. De vraag is echter hoe de toekomst van Zirkzee er na dit seizoen uitziet.

Zirkzee wordt op dit moment gehuurd van Bayern München en keert in principe komende zomer terug bij Der Rekordmeister. Anderlecht zou hem echter graag langer behouden, al weet directeur Peter Verbeke dat dat een lastig verhaal wordt. In de podcast De Tribune ging hij in op de toekomst van zowel Zirkzee als zijn eveneens gehuurde partner voorin, Christian Kouamé.

"Zirkzee en Kouamé doen het heel goed en zijn heel complementair", begon de tevreden Verbeke. "Dat is ten eerste een grote pluim voor onze scouts, die zich hard hebben gemaakt voor de komst van deze twee spelers. Tegelijkertijd zijn het twee gehuurde spelers en wordt het heel moeilijk om ze te houden. Onze resultaten van de volgende weken en het eventueel behalen van Europees voetbal zal daarin heel belangrijk worden."

"We hebben de hoop op Zirkzee en Kouamé nog niet opgegeven. Belangrijk is hun contractsituatie", ging hij verder. "Voor Zirkzee zijn er misschien iets meer opties, omdat hij nog maar een contract voor een jaar heeft bij Bayern München. Dan is de vraag: wat wil de speler? Wat wil de makelaar van de speler? En wat kunnen we aanbieden?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen