FC Barcelona krijgt tegenvaller met terugkeer peperdure Pjanic

12 april 2022, 15:48

Slecht financieel nieuws voor FC Barcelona: middenvelder Miralem Pjanic (32) keert normaliter terug op huurbasis in Catalonië. Dat Besiktas hem niet wil overnemen zorgt niet alleen voor het financiële strop, vooral dat het salaris weer volledig door de Catalanen betaald moet gaan worden is een forse aderlating.

Het Madrileense Marca rept namelijk over een jaarsalaris van liefst dertig miljoen euro (!) voor de middenvelder die onder Ronald Koeman volstrekt overbodig was en onder Xavi gezien de overvolle bezetting op het middenveld niet veel meer perspectief heeft. Met Gavi, Pedri, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Nico González,  Riqui Puig en de aanstaande komst van Franck Kessié zijn de posities al dubbelbezet.

De sportief directeur van Besiktas, Ceyhun Kazanc, heeft bevestigd dat Besiktas de middenvelder niet permanent overneemt en dat ook een nieuwe huurperiode financieel niet verantwoord is. In totaal kwam Pjanic slechts 24 keer uit voor de Turkse topclub, waarin hij geen enkel doelpunt en vier assists noteerde.

Lees ook: Koeman krijgt trap na: "Hij had geen enkel respect voor mij"

FC Barcelona-transfers

De kans dat FC Barcelona verder wil met Pjanic is bijzonder klein, daardoor zal er een nieuwe bestemming voor hem gevonden moeten worden, zoals in de afgelopen zomer ook al het geval was. Dat is geen makkelijk karwei, gezien zijn in 2024 aflopende contact en torenhoge salaris. Het is niet de enige speler die FC Barcelona hoopt te slijten, ook Samuel Umtiti, Martin Braithwaite en Philippe Coutinho (momenteel verhuurd) hebben geen toekomst meer in Camp Nou. Verder loopt het contract van Sergi Roberto en Ousmane Dembéle af, terwijl de meningen over Memphis Depay zijn verdeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen