Blessure PSV'er Madueke krijgt staartje met evaluatie

12 april 2022, 10:08   Bijgewerkt: 12 april 2022, 10:13

De blessure van Noni Madueke (20) gaat nog een staartje krijgen. De aanvaller van PSV raakte dit weekend tegen RKC Waalwijk geblesseerd en dat was alweer zijn vijfde spierblessure in ruim een jaar. Trainer Roger Schmidt verwacht dat de buitenspeler de cruciale duels met Leicester City en Ajax moet missen en dat geeft stof tot nadenken in het Philips Stadion.

Het Eindhovens Dagblad wijst op de voorbereiding van de Engelsman voorafgaand aan zijn invalbeurt. 'Doorgaans goed ingevoerde tongen wezen gisteren naar de warming-up van PSV voor de wedstrijd tegen RKC, waarin Madueke al eerder naar binnen zou zijn gegaan. Ook zou de kwaliteit van de voorbereiding voor zijn invalbeurt onvoldoende zijn geweest', schrijft de ochtendkrant in een analyse.

'PSV gaat de situatie uiteraard evalueren, omdat Madueke op de eerste plaats een belangrijk onderdeel van de selectie is en niet zo vaak met dezelfde problemen zou mogen kampen. Onder de huidige trainer is het aantal blessures toch al fors geweest, waarbij overigens ook een aantal gevallen van botte pech zat', vervolgt het regionale medium.

Lees ookCurieus: rechtszaak Madueke blijft besloten

Madueke speeltijd

Voor PSV is de blessure ook een enorme domper, aangezien de buitenspeler een parel is die in de toekomst veel geld op kan leveren. Zeker voor Engelse clubs is hij gezien zijn homegrown player-status een interessante optie, maar met het stempel van blessuregevoelige speler zal hij beduidend minder opbrengen. Dat hij dit seizoen slechts eenmaal (!) negentig minuten op het veld stond en ook toen in blessuretijd nog werd gewisseld, helpt bij die constatering niet bepaald mee. 'De club wilde voorkomen dat hij een speler van glas zou worden', aldus het ED, al wil dat vooralsnog niet bepaald lukken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen