Onana mikpunt van kritiek: "Het lijkt in slowmotion te gaan"

12 april 2022, 09:21

Het niveau van de keepers in de Eredivisie is steeds vaker onderwerp van gesprek. Bij veel clubs is de positie onder de lat het zorgenkindje. Ook Ajax kampt met een keepersprobleem. André Onana rijgt in hoog tempo de fouten aaneen en lijkt niet meer zeker van een basisplaats. Voormalig keepers Edwin Zoetebier en Joop Hiele zijn kritisch op de doelman uit Kameroen.

Onana maakte afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) niet voor de eerste keer sinds zijn terugkeer een flinke fout. Na afloop had de doelman weinig trek om het publiek te bedanken en baarde hij opzien door in een interview te stellen dat de reactie van de supporters [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/400197/onana-uitgefloten-na-nieuwe-keepersfout-i-don-t-give-a-shit/,_blank,hem weinig doet]. Sindsdien wordt er volop gespeculeerd over een keeperswissel. Maarten Stekelenburg en Jay Gorter zijn weer fit en zouden binnenkort zomaar onder de Ajax-lat kunnen verschijnen.

"Ik ben wel van Onana geschrokken. Het lijkt in slowmotion te gaan bij hem. Het explosieve en frivole is er wel vanaf", zegt Zoetebier in het Algemeen Dagblad. De oud-doelman weet niet of Erik ten Hag er verstandig aan doet een keeperswissel toe te passen. "Wat het lastig maakt is dat Stekelenburg lang niet heeft gekeept en Gorter ervaring mist. Dat maakt een wissel wel een grote gok, denk ik. En het is ook niet zo dat Onana een koekenbakker is. Integendeel."

Daar sluit Hiele zich bij aan. "Een trainer moet naar de mogelijkheden kijken en het beste voor de club beslissen. Als hij op bepaalde dingen heeft gewezen en Onana heeft daar niets mee gedaan, moet hij ingrijpen", stelt de oud-keeper, die van mening is dat Onana in de spiegel moet kijken. "Die uitlatingen zijn niet verstandig na zulke prestaties. Dat roept reacties op."

Lees ookTen Hag draait over positie Onana: "Daar is concurrentie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen