Ajax-middenvelder Labyad over zware knieblessure en vertrek

12 april 2022, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad (29) kampt vermoedelijk met een zware blessure, waardoor zijn periode als speler van Ajax erop zit. De middenvelder liep tijdens de training een kniekwetsuur op en staat normaliter de laatste maanden onder contract in Amsterdam buitenspel. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn jaren als voetballer in de hoofdstad.

"Het is heel jammer dat ik mijn periode bij Ajax niet op het veld kan afsluiten, maar ik kijk terug op vier heel mooie jaren, waarin ik onderdeel ben geweest van een heel sterk team, veel mooie dingen heb meegemaakt en prijzen heb gewonnen. Het is een prachtige ervaring geweest", vertelt Labyad in De Telegraaf over zijn jaren in de Johan Cruijf Arena.

Hoewel trainer Erik ten Hag hem meenam vanuit Utrecht, werd hij nooit onbetwist basisspeler bij Ajax. Dit seizoen stond de teller op slechts twee officiële wedstrijden, mede door een enkelblessure en gezien zijn knieblessure komt daar ook geen speelminuut meer bij. "Ik heb nu een blessure, dus ik kom dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie", bevestigde Labyad in de ochtendkrant.

Lees ook: Geen droomclub Labyad: vrees voor gescheurde kruisband

Labyad won beker met PSV

Hoewel Labyad vermoedelijk sowieso niet had gespeeld, moet hij nu het treffen met zijn oude werkgever PSV komend weekend helemaal missen als voetballer. "De jongens die gaan spelen, zijn gewend om finales te spelen. Dat hebben ze de afgelopen jaren al vaker gedaan. Die ervaring heeft PSV niet of in ieder geval veel minder", weet hij over de Eindhovenaren, met wie hij ooit ook de beker won in 2012. "Ik was met twee assists belangrijk in de finale, die we met 3-0 wonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen