Héérlijke kraker op eerste speeldag Belgische Champions' play-offs

11 april 2022, 13:19

Waar de Eredivisie zich opmaakt voor de beslissende laatste speelronden, is de Belgische Jupiler Pro League toe aan de omstreden play-offs. Union, Club Brugge, Antwerp FC en Anderlecht nemen het tegen elkaar op in de strijd om de landstitel. De Champions' play-offs, zoals de nacompetitie om het kampioenschap in België ook wel wordt genoemd, begint met een heerlijke kraker. 

Op de eerste speeldag van de play-offs staat namelijk direct de Brusselse derby tussen Union en Anderlecht op het programma. Anderlecht heeft nog wat recht te zetten tegen de verrassende koploper van de Jupiler Pro League, want de twee ontmoetingen in de reguliere competitie werden een prooi voor Union. Op de eerste speeldag won de promovendus met 1-3 in het Lotto Park, terwijl de thuiswedstrijd met 1-0 werd gewonnen.

De openingswedstrijd van de Champions' play-offs, die voor 24 april op het programma staat, wordt overigens gespeeld tussen Club Brugge en Antwerp FC, de nummers twee en drie respectievelijk. Club Brugge, de ploeg van Alfred Schreuder, werkt met enorm veel zelfvertrouwen toe naar de nacompetitie. De laatste acht competitieduels werden namelijk allemaal gewonnen. Zondag sloten Schreuder en zijn manschappen de reguliere competitie in stijl af met een 2-0 overwinning op KV Mechelen.

Club Brugge, waar Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost onder contract staan, geldt ondanks de huidige klassering als grote favoriet voor het binnenhalen van de landstitel. Er is overigens nog wel het een en ander onduidelijk over hoe het klassement er bij aanvang van de play-offs uitziet. Zoals bekend wordt het puntentotaal gehalveerd. Dit betekent dat Club Brugge momenteel twee punten minder heeft dan Union. Maar dat kunnen er nog drie worden als het Bondsparket van de Belgische voetbalbond besluit om de koploper als winnaar aan te wijzen van het thuisduel met Beerschot, dat werd gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribune.

Lees ook: Duel in België loopt compleet uit de hand

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen