Gravenberch oogst lof: ''Logisch dat Bayern veel geld wil betalen''

11 april 2022, 11:51   Bijgewerkt: 11 april 2022, 11:57

Ryan Gravenberch is de laatste tijd misschien wel dé meest besproken speler bij Ajax. De middenvelder maakt komende zomer zo goed als zeker de overstap naar Bayern München. Hij is dus bezig aan zijn afscheidstournee in Nederland. In de thuiswedstrijd tegen Sparta van afgelopen zaterdag bewees hij in ieder geval nog met zijn hoofd bij Ajax te zijn.

De koploper van de Eredivisie weet nu al dat ze een enerverende zomer te wachten staat. Niet alleen dreigt Ajax succestrainer Erik ten Hag te verliezen aan Manchester United – of toch RB Leipzig? Ook lijken meerdere sterkhouders over een paar weken de deur van de Johan Cruijff ArenA achter hen dicht te trekken. Zo staat Antony naar verluidt op het verlanglijstje van meerdere Europese giganten, terwijl Noussair Mazraoui en Gravenberch mogelijk gezamenlijk de overstap maken naar Bayern München.

Lees ook: Financiële details Gravenberch-deal weersproken: "Het is onzin"

Waar men zich vaak genoeg heeft afgevraagd of Gravenberch wel klaar is voor de stap naar een Europese grootmacht, begrijpt Martijn Meerdink van De Telegraaf wel waarom Bayern München hem zo graag wil hebben. Volgens Meerdink was Gravenberch in het thuisduel met Sparta de uitblinker aan Amsterdamse zijde. 'Gravenberch liet bij Ajax weer zien hoe goed hij is en is mijn speler van de week. Het is logisch dat een club als Bayern München veel geld voor hem wil neerleggen', aldus de verslaggever.

Volgens Meerdink beschikt Gravenberch over (bijna) alle eigenschappen die een middenvelder moet hebben. 'Hij heeft rust aan de bal, raakt hem bijna niet kwijt en ziet de juiste oplossingen en maakt de juiste keuzes. Hij hanteert een hoog baltempo, hij kan het spel daarmee versnellen.' Meerdink ziet nog wel een duidelijk verbeterpunt. Gravenberch kwam dit seizoen weliswaar al 39 keer in actie, maar scoorde pas tweemaal. Dat is natuurlijk veel te weinig voor een middenvelder die op het punt staat een toptransfer te maken. 'Hij mag in de eindfase best vaker voor zichzelf kiezen', is Meerdink dan ook van mening.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen