Waarom Heerenveen twijfelt over eventuele komst Noppert

11 april 2022, 11:54

Go Ahead Eagles verzekerde zich afgelopen vrijdag dankzij een 4-0 overwinning op Willem II van een langer verblijf in de Eredivisie. Hoewel de ploeg uit Deventer dus viermaal scoorde, was doelman Andries Noppert dé uitblinker. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Noppert maakt een uitstekende indruk en wordt niet voor niets in verband gebracht met een vertrek naar SC Heerenveen. Maar hoe realistisch is dat?

Hoewel Go Ahead Eagles volgend seizoen dus ook volgend seizoen actief is in de Eredivisie, is het niet zeker dat Noppert dan nog onder de lat staat in Deventer. De doelman is namelijk in het bezit van een aflopend contract en ondanks zijn uitstekende optredens ziet het er momenteel niet naar uit dat hij gaat verlengen. De laatste tijd wordt hij nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar SC Heerenveen, dat zich evenals Go Ahead Eagles definitief veilig heeft gespeeld. Mocht Noppert daadwerkelijk de overstap maken naar Friesland, treedt hij in de voetsporen van Kees van Wonderen, nu nog zijn trainer in Deventer.

Reon Boeringa van Voetbal International ziet meerdere redenen waarom SC Heerenveen voor Noppert zou kunnen kiezen. Het doel in Friesland wordt nu nog verdedigd door Erwin Mulder, maar het is nog maar de vraag of SC Heerenveen en hij langer met elkaar verder gaan. Mocht dat niet het geval zijn en de Friezen op zoek gaan naar een directe opvolger voor Mulder, kunnen ze inderdaad bij Noppert uitkomen. 'Wat voor hem spreekt zijn zijn uitmuntende prestaties van de laatste weken', schrijft Boeringa. 'Daarbij zal zijn achtergrond – hij is opgeleid bij Heerenveen en spreekt Fries – bij de achterban zeer aanspreken.'

Maar Boeringa plaatst tegelijkertijd een kanttekening bij een eventuele komst van Noppert. 'Hij presteert pas vrij kort op hoog niveau. De vraag is daarmee of zijn huidige vorm representatief is voor zijn kwaliteiten op een langere termijn.' Daar zal SC Heerenveen de komende weken een oordeel over moeten vellen. Duidelijk is dat Noppert bezig is aan een goede reeks. Zijn clean sheet tegen Willem II betekende de derde opeenvolgende wedstrijd waarin hij de 'nul' hield. Dat was bij Go Ahead Eagles 36 jaar geleden voor het laatst geval. Reden voor het Deventer-publiek om 'Noppert in Oranje' te zingen.

Lees ook: Eagles-goalie Noppert pakt record

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen