Curieus: rechtszaak Madueke blijft besloten, uitspraak bekend

11 april 2022, 11:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maandagochtend is er een rechtszaak waarin Noni Madueke de hoofdrol speelt. Hij werd maanden geleden aangehouden door de politie voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast liet hij vervolgens een vals identiteitsbewijs zien aan de politie. De rechter heeft opmerkelijk genoeg besloten om de rechtszaak binnenskamers te houden.

Dat is enigszins curieus te noemen, gezien het bijna nooit voorkomt dat een rechtszaak niet openbaar is. De reden dat de rechtszaak besloten wordt gehouden, is dat het anders 'goede rechtspleging ernstig zou schaden.' Normaal gesproken is een rechtszaak openbaar, waardoor diverse media naar de rechtbank waren afgereisd.

Volgens het Eindhovens Dagblad had de advocaat Noortje Lut aan het begin van de zitting bij de rechter een verzoek ingediend om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Daarbij werd geen reden aangedragen, maar na een kwartier besloot de rechter toch dat er geen externe partijen aanwezig mochten zijn.

Lees ook: Schmidt beschermt Madueke: "Spelers zijn geen robots"

De belangrijkste reden om onder meer de media te weren bij de rechtszaak, is dat Madueke pas twintig jaar oud is en een publiek figuur. 'We proberen de persoonlijke levenssfeer van deze nog erg jonge verdachte te eerbiedigen.' De reden dat zaken vrijwel nooit achter gesloten deuren worden afgewerkt, is dat de transparantie binnen ons rechtssysteem een cruciale rol speelt.

Update (11-04-2022: 11:04 uur)

Inmiddels is de straf die Madueke opgelegd krijgt wel bekend. De aanvaller moet een boete van duidend euro betalen voor de valse papieren die hij aan de politie liet zien en kreeg een boete van 375 euro voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast heeft hij een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur opgelegd gekregen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen