'Schmidt heeft nieuwe klus bijna beet, contract tot medio 2024'

11 april 2022, 10:40

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Benfica de komst van Roger Schmidt officieel aankondigt. Volgens Fabrizio Romano kan de huidige oefenmeester van PSV, die begin dit jaar al kenbaar maakte te zullen vertrekken uit Eindhoven, in Lissabon een contract tekenen tot de zomer van 2024. 

Als we Romano, die het vaker wel dan niet bij het juiste eind heeft, moeten geloven, zet Schmidt op korte termijn zijn handtekening onder een contract bij Benfica. De Duitse oefenmeester, die in de zomer van 2020 werd aangesteld als hoofdtrainer van PSV, tekent in de Portugese hoofdstad in eerste instantie tot medio 2024. Volgens Romano zijn de onderhandelingen in de afrondende fase beland en is de verwachting dat de laatste puntjes spoedig op de i worden gezet. Daarmee heeft Schmidt dus bijna zijn nieuwe klus als hoofdtrainer te pakken.

De Duitser stond in zijn loopbaan als trainer al aan het roer bij Delbrücker SC, SC Paderborn, RB Salzburg, Bayer Leverkusen en BJ Guoan, alvorens hij twee jaar geleden neerstreek in Eindhoven. De komst van Schmidt werd groots aangekondigd door PSV en bracht hoge verwachtingen met zich mee, maar daaraan heeft hij vooralsnog niet kunnen voldoen. Daar kan hij echter nog verandering in brengen. PSV staat weliswaar vier punten achter koploper Ajax, maar met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Daarnaast kunnen de Eindhovenaren zich donderdag plaatsen voor de halve finale van de Conference League en treden ze drie dagen later aan in de bekerfinale. 

De opvolger van Schmidt heeft PSV natuurlijk al binnen. Ruud van Nistelrooy, die nu nog aan het roer staat bij Jong PSV, naamt na dit seizoen de taken over van de Duitser. De voormalig topspits gaat het niet alleen doen. Hij wordt bijgestaan door de ervaren Fred Rutten. 

Lees ook: Van Nistelrooy volgt Schmidt op als hoofdtrainer PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen