Vastberaden Van Dijk zorgt tegen City voor opvallende statistiek

11 april 2022, 09:40

Waar de Spaanse media niet raken uitgepraat over de beslissende invalbeurt van Luuk de Jong, geniet men in Engeland na van de zinderende topper tussen Manchester en Liverpool. Hoewel de thuisploeg tweemaal op voorsprong kwam, keerde het Liverpool van Virgil van Dijk toch nog met een punt huiswaarts. Manchester City werd na afloop aangewezen als 'morele winnaar', maar Van Dijk heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg over een paar weken met de kampioensbeker op het podium staat.

Wekenlang werd er uitgekeken naar de ontmoeting tussen Manchester City en Liverpool. Niet alleen de twee beste ploegen in Engeland, maar ook in Europa. Ze maakten de verwachtingen ruimschoots waar. Er even rustig bij gaan zitten zat er geen moment in voor de kijkers, die werden meegesleurd in een zinderend voetbalgevecht. Ook Van Dijk heeft genoten. ''Dit is een wedstrijd die je wil spelen, hoopt te winnen, maar helaas hebben we dat niet gedaan'', zei de Oranje-captain na afloop tegen het Algemeen Dagblad. ''Duels met City zijn altijd loodzwaar. Volgende week zal dat niet anders zijn.''

Lees ook: De Bruyne geniet van gelijkspel

Want dan treffen beide ploegen elkaar in de halve finale van de FA Cup. Hoewel het bekertoernooi in vergelijking met de Premier League en de Champions League 'slechts' een troostprijs is, willen Van Dijk en zijn ploeggenoten hun rivaal natuurlijk 'gewoon' verslaan. ''Je wil die wedstrijden zo vaak je kan meemaken. Om de prijzen. Om succes te halen. Gelukkig zijn we goed op weg'', aldus de verdediger. Door het gelijkspel in Manchester blijft het verschil tussen beide ploegen voorlopig één punt in het voordeel van City. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, dus het kan nog alle kanten op. Van Dijk heeft er vertrouwen in dat het uiteindelijk de kant van Liverpool op valt.

''De beschikbaarheid van iedereen speelt een rol, de resultaten ook. Iedereen straalt vertrouwen uit. We moeten het alleen nog wel elke keer laten zien. Tegen City haalden we vooral na de rust ons niveau. We willen de 'quadruple' (vier hoofdprijzen, red.) winnen, maar er is een reden dat geen enkele ploeg in Engeland dat ooit is gelukt. Maar we gaan er alles aan doen'', is Van Dijk vastberaden, zoals we hem kennen. Voordat de focus op de volgende ontmoeting met Manchester City gaat, wacht Liverpool woensdagavond de return tegen Benfica in de kwartfinale van de Champions League. Na de 1-3 zege in de heenwedstrijd kan de halve finale The Reds eigenlijk niet meer ontgaan.

Opvallende statistiek voor Van Dijk

Van Dijk noemt ontmoetingen met Manchester City dus 'loodzwaar'. En dat blijkt ook wel uit zijn persoonlijke statistieken van de kraker in het Etihad. Zo beging hij in de eerste minuten al evenveel overtredingen als in de negen voorgaande competitiewedstrijden. Van Dijk en zijn kompanen in de achterhoede hadden het in de eerste helft erg lastig met de vliegensvlugge aanvallers van Manchester City. Na de rust herpakte Van Dijk zich, al werd hij in de slotfase nog wel op de bon geslingerd voor een overtreding op Kevin de Bruyne. The Guardian beoordeelde zijn optreden met een 6.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen