Zonder Luuk de Jong had Barcelona naast CL-tickets gegrepen

11 april 2022, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong ontpopt zich bij FC Barcelona meer en meer als onmisbare pion in het schaakspel van Xavi Hernández. De Nederlander kopte zijn ploeg als invaller tegen Levante opnieuw naar de zege en is met zijn doelpunt dus persoonlijk verantwoordelijk voor twee punten. Dat is overigens niet de eerste keer dat zijn doelpunt direct punten oplevert.

Sterker nog, zonder de belangrijke goals van De Jong had FC Barcelona niet eens op een Champions League-plek gestaan. Hij was namelijk verantwoordelijk voor twee punten tegen Levante (2-3 winst), een punt tegen Espanyol (2-2), een punt tegen Granada (1-1) en drie punten tegen Mallorca (0-1 winst). Zonder deze zes punten had Barcelona nu niet tweede gestaan, maar vijfde, waarmee het virtueel naast een CL-plek grijpt.

Dat zijn rol binnen Barcelona dit seizoen cruciaal is, wordt niet alleen door de cijfers gesuggereerd, maar ook door zijn trainer Xavi. Op de persconferentie na afloop had hij namelijk mooie woorden over voor De Jong. "Ik ben heel blij voor Luuk. Hij heeft een geweldige profmentaliteit en kan het verschil maken voor het elftal. In mijn ogen in hij een voorbeeld voor iedereen."

Lees ook: Luuk de Jong kan niet op na nieuwe heldenrol: 'Hoofd is een juweel'

"Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant, maar het gaat erom dat je altijd geloof blijft houden. En we hebben altijd Luuk nog." De Jong moet het de laatste maanden steevast doen met (korte) invalbeurten, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. "Ik zou niet willen zeggen dat hij een bijrol speelt. Hij weet zelf ook hoeveel hij voor ons betekent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen