Twee verbeterpunten voor Ihattaren: 'Kelderklasse-gehalte'

11 april 2022, 08:44

Mohamed Ihattaren stond een week geleden voor het eerst sinds lange tijd weer in de spotlights. Drie dagen na zijn rentree op de Nederlandse velden was hij bij zijn basisdebuut voor Jong Ajax goed voor een assist én een fraaie treffer. De achterban van Ajax begon daardoor al te dromen over een mogelijke heldenrol in de bekerfinale tegen PSV, maar zo ver lijkt het niet te komen. Ihattaren heeft namelijk nog een aardige weg te gaan, ziet Voetbal International.

Ajax was afgelopen winter een van de opvallendste spelers op de transfermarkt. Niet alleen omdat het Brian Brobbey na amper zes maanden terughaalde naar Amsterdam. Ook omdat het Ihattaren op huurbasis overnam van Juventus, inclusief een optie tot koop van 'slechts' twee miljoen euro. Een paar maanden eerder had Ihattaren PSV nog verruild voor de Oude Dame, die hem direct verhuurde aan Sampdoria. Dat werd echter geen succes. Ihattaren verdween van de radar. Tot vorige week. Na zijn invalbeurt tegen NAC maakte hij veel indruk in het thuisduel met TOP Oss.

Bekijk ook: Ihattaren maakt op fraaie wijze eerste goal in Ajax-tenue

Maar Ihattaren heeft nog een (lange) weg te gaan voordat hij van waarde kan zijn voor de Amsterdamse hoofdmacht. 'De eerste indruk die hij maakt bij Jong Ajax is intrigerend', schrijft Sam Planting in een analyse bij Voetbal International. 'De pieken zijn hoog, de dalen laag. Het grote talent lijkt nog te redden, maar de verbeterpunten zijn duidelijk en, vooral, flink.' Eén daarvan is het drukzetten. Niet geheel onbelangrijk als je bij Ajax speelt. De Amsterdammers hebben altijd de intentie om de tegenstander zo hoog mogelijk op het veld vast te zetten en de bal zo snel mogelijk te veroveren. Maar Ihattaren laat het wat dat betreft nog een beetje afweten.

Volgens Planting heeft Ihattaren zijn spel zonder bal 'bij tijden nog een 'kelderklasse-gehalte'. 'Uit de duels met NAC, TOP Oss en Roda JC is een rits aan momenten te plukken waar Ihattaren nauwelijks tot geen druk zet na balverlies, tegenstanders laat lopen bij het afjagen en langdurige pauzes neemt.' Planting denkt dat dit enerzijds een kwestie is van conditie en anderzijds ademtekort. Het tweede verbeterpunt dat Ihattaren meekrijgt is diepgang. 'In elk van zijn drie wedstrijden bij Jong Ajax laat hij enorme ruimtes onbenut als loper', wordt er geconstateerd. Genoeg werk aan de winkel dus voor Ajax en Ihattaren, 'al lijkt het experiment voorlopig op koers te liggen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen