Afellay weet wat Ten Hag moet doen: ''Beter moment is er niet''

11 april 2022, 08:30

Gaat Erik ten Hag nou wel of niet naar Manchester United? De huidige oefenmeester van Ajax wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar de grootmacht en als we de Engelse tabloids moeten geloven, zijn beide partijen al rond. Maar Ten Hag zelf wil nog niet op de zaken vooruitlopen en schijnt ook op interesse van RB Leipzig te kunnen rekenen. Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk zijn echter van mening dat de trainer voor Engeland moet kiezen.

Terwijl Ajax in een spannende titelstrijd met PSV is verwikkeld en komende zondag tegenover de Eindhovenaren staat in de bekerfinale, is Ten Hag druk bezig met zijn toekomst. De oefenmeester heeft zelf al meermaals benadrukt dat hij zich enkel richt op Ajax, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij zou al gesprekken hebben gevoerd met de clubleiding van Manchester United en volgens de Engelse media is er dus zelfs al sprake van een akkoord. Afellay zou een overstap van Erik ten Hag naar Old Trafford 'zeer zeker' toejuichen, vertelde hij zondagavond in Studio Voetbal.

''Hij kan het daar naar zijn hand zetten. Er is geen beter moment om in te stappen. Sinds Sir Alex Ferguson daar weg is, meen ik dat ze zeven trainers hebben versleten de afgelopen jaren'', aldus Afellay, die als speler zelf actief was in de Premier League. De oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona ziet dat Manchester United zich qua budget 'alles kan permitteren' en dat geld dus niet het probleem is. Dat er komende zomer met geld zal worden gesmeten op Old Trafford, moge duidelijk zijn. Als we de berichten uit Engeland mogen geloven, eist Ten Hag dan ook volledige inspraak in de transferplannen.

Lees ook: RB Leipzig wil Ten Hag voor neus Manchester United wegkapen

''Dat is ook alleen maar goed'', vindt Afellay. ''Anders moet hij die stap zeer zeker niet maken, want er komen daar zoveel krachtenvelden los. Daar moet je wel tegen bestand zijn. Maar zoals ik al zei; een beter moment om in te stappen is er niet. Want zoals het er nu naar uitziet, gaan ze zich niet kwalificeren voor de Champions League.'' Manchester United verloor afgelopen zaterdag met 1-0 van degradatiekandidaat Everton en deed daarmee hele slechte zaken in de strijd om een plek in de top vier. Wie zich daarentegen wel lijkt te plaatsen voor het miljardenbal, is RB Leipzig. Zondagavond lekte naar buiten dat de Duitsers ook in de markt zijn voor Ten Hag, al wordt dat volgens Jeroen Stekelenburg ontkend in Duitsland.

Kan Ten Hag Ronaldo de les lezen? 

Stekelenburg zou Manchester United in ieder geval een 'logische keuze' vinden, terwijl Van Hooijdonk zich aansluit bij de woorden van Afellay. ''Het is een prachtig instapmoment'', aldus de analist, die er echter ook zijn vraagtekens bij plaatst. ''Het is er momenteel erg onrustig. Of Ten Hag het rustig krijgt, is de grote vraag. Je gaat ook te maken krijgen met Paul Pogba en met name Cristiano Ronaldo, die langzamerhand toch weer uit het elftal zal raken. Is Ten Hag in staat om deze jongens de slechte boodschap te brengen?'', vraagt Van Hooijdonk zich af.

Lees ook: Driessen wijst met 'nieuwe optie' ideale opvolger van Ten Hag aan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen