Kuyt maakt boksdebuut in toernooi van Rico Verhoeven

11 april 2022, 08:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig profvoetballer Dirk Kuyt staat voor een tijdelijke carrièreswitch. Waar Arjen Robben zich na zijn voetbalpensioen onder andere bezighield met het lopen van een marathon, gaat Kuyt de bokshandschoenen aantrekken. Op een gloednieuw boksevenement genaamd Hit It, geïnitieerd door kickbokser Rico Verhoeven, maakt Kuyt zijn debuut in de ring.

Dat maakt de oud-Feyenoorder bekend in een videobericht, dat werd getoond in de talkshow van Humberto Tan. "Ik weet als oud-voetballer goed wat het is om in een arena te staan. Het is nu vier jaar geleden dat ik gestopt ben met voetballen en natuurlijk mis ik die spanning en die strijd om een wedstrijd te winnen." Vorig seizoen was Kuyt nog jeugdtrainer bij Feyenoord.

Het evenement zal plaatsvinden in oktober van dit jaar in Rotterdam. De reden dat hij meedoet, is voornamelijk dat hij graag weer een uitdaging aan wil gaan. "Vanaf nu ga ik keihard trainen. Ik heb best wel wat andere sporten gedaan zoals tennis, padel en fitness, maar om in een ring te staan, zoals Rico dat al vele malen in zijn leven heeft gedaan, wordt voor mij nieuw."

Lees ook: Kuyt en Boskamp kraken tam Liverpool: "Gebrek aan overtuiging"

Daarnaast doet Kuyt mee omdat het evenement voor het goede doel is. Het is nog niet duidelijk wie de tegenstander van Kuyt zal worden in oktober. Verhoeven zelf komt die avond ook in actie, maar zal op zoek gaan naar een serieuze uitdaging voor zichzelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen