Zirkzee schiet Anderlecht naar play-offs voor titel

10 april 2022, 20:53

Joshua Zirkzee heeft op de laatste speeldag van het reguliere seizoen in België zijn waarde getoond voor RSC Anderlecht. De twintigjarige spits maakte na 25 minuten de 1-1 namens zijn ploeg op bezoek bij Kortrijk, die zich daarmee officieel verzekerde van deelname aan de play-offs in strijd om de landstitel.

Bayern München-huurling Zirkzee schoot na een pass vanaf de rechterkant raak in de onderhoek, waarmee hij zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Vijf minuten daarvoor had voormalig PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury de score geopend. De Australische verdediger, die eveneens een jaar onder contract stond bij PSV, schoot raak vanaf elf meter.

De spits van Anderlecht eindigde het reguliere seizoen daarmee met vijftien doelpunten. Omdat Zirkzee ook de winnende treffer van Christian Kouamé voorbereidde, bracht hij zijn aantal assists dit seizoen op acht. Het bleken drie cruciale punten voor Anderlecht, dat daarmee mag deelnemen aan de play-offs in strijd om de titel. Daardoor is KRC Genk veroordeeld tot play-offs in strijd om deelname aan de Europa League.

Union Saint-Gilloise

De wedstrijd van reguliere kampioen Union Saint-Gilloise tegen Beerschot werd kort voor tijd gestaakt vanwege wangedrag van uitsupporters. Beide ploegen stevenden af op een 0-0 gelijkspel. Omdat het puntenaantal voor de play-offs wordt gehalveerd, zal Union nog vol aan de bak moeten voor het kampioenschap. Club Brugge won namelijk wél met 2-0 van KV Mechelen, waardoor het verschil op de ranglijst nog slechts drie punten bedraagt. Bij Club Brugge begon Noa Lang in de basis. Ruud Vormer en Bas Dost zaten op de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen