Guus Til komt met meer duidelijkheid over blessure

10 april 2022, 19:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Til heeft meer duidelijkheid gegeven over waarom hij de strijd tegen Heracles al in de rust moest staken. De clubtopscorer van Feyenoord stond op het punt gewisseld te worden, maar tekende vlak voor het rustsignaal nog voor de derde treffer namens Feyenoord.

In gesprek met ESPN reageerde Til op zijn blessure. "Het is nog moeilijk om er iets over te zeggen, maar ik denk en hoop dat het meevalt", aldus de lange middenvelder. "Ik wilde de bal terugtikken, maar een tegenstander viel op mijn been terwijl mijn voet nog vast zat in het kunstgras. Ik voelde bij iedere stap die ik zette een steekje in mijn been", aldus Til.

Hij besloot daarom dat het er na ruim 45 minuten spelen op zat voor hem. "Ik dacht: er komen nog belangrijke wedstrijden aan, dus misschien is het beter om niet door te gaan." Komende donderdag staat bijvoorbeeld de ontmoeting met Slavia Praag voor de deur. Haalt hij de strijd om een plek in de halve finale van de Conference League? "Daar kan ik nog niks over zeggen."

Til pikte vlak voor zijn wissel toch nog een goaltje mee. "Ach ja, als de bal zo voor je voeten valt", zei de middenvelder met een glimlach. "De scheidsrechter zei: de eerste helft duurt nog twintig seconden, nog één vrije trap en ik fluit af. Daarom dacht ik: dan kan ik net zo goed blijven staan." Til hielp Feyenoord daarmee aan een 1-4 zege in Almelo.

Zijn coach Arne Slot kwam met minder positieve woorden. "Als ik het nu moet inschatten, maar ik ben geen medicus, is de kans dat hij donderdag niet kan spelen groter dan dat hij dat wel kan", liet RTV Rijnmond optekenen.

Lees ook: Feyenoord komt vroege tik te boven en wint met ruime cijfers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen