Teze blij met primeur: "Ik werd hier en daar een beetje geplaagd"

10 april 2022, 18:23

Jordan Teze scoorde zondagmiddag zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van PSV. Hij tekende voor de 2-0 tegen RKC Waalwijk, wat meteen de eindstand was van het Eredivisieduel. De verdediger vindt dat het te lang heeft geduurd voor hij eindelijk eens een treffer achter zijn naam kreeg. Zestig competitiewedstrijden moest hij op de primeur wachten.

"Ik werd hier en daar een beetje geplaagd in de kleedkamer omdat ik nog geen goal had gemaakt. Vandaag was de dag", vertelt de verdediger voor de camera van ESPN. "Op trainingen scoor ik wel. Ik wil heel graag, maar kom niet vaak in die positie. Nu dacht ik: als ik de bal krijg, pak ik m'n kans en schiet gewoon. Hij ging er mooi in, in de korte hoek. Nu ben ik gelukkig van de nul af."

De verdediger stelde voor de camera dat zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht 'een heel mooi moment' was. "Iedereen was ook heel blij voor mij. Nu weet ik ook beter wat ik de volgende keer moet doen. Scoren is natuurlijk niet per se mijn taak, maar het voelt wel bevrijdend", aldus Teze, die afgelopen interlandperiode voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij kwam niet in actie omdat hij niet helemaal fit was, maar het is een bevestiging voor de goede vorm die de voetballer momenteel te pakken heeft.

Roger Schmidt blij voor Jordan Teze

Trainer Roger Schmidt was blij voor de verdediger dat hij scoorde. "Hij is een jongen van de club, dan is de eerste goal altijd extra speciaal. Jordan kan goed aanvallen, dat heeft hij laten zien als hij rechtsback speelt. Hij heeft de afgelopen maanden al meerdere grote kansen gehad. Dat hij nu heeft gescoord, maakt me blij. Het was een goede goal", besloot de oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen