Cruciale clean sheet Krul, Leicester City waarschuwt PSV

10 april 2022, 16:55

Tim Krul (34) heeft met Norwich City de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie. De keeper hield tegen het Burnley van Wout Weghorst de nul en zag Pierre Lees Melou en Teemu Pukki scoren: 2-0. Daarmee is er nog een sprankje hoop voor The Canaries.

Op voorhand wist Krul met hekkensluiter Norwich City dat er gewonnen moest worden van Burnley, dat vorig weekend met de zege op Everton ook een cruciale winst boekte, om uitzicht te houden op handhaving. Norwich pakte vorig weekend een punt bij Brighton & Hove Albion, terwijl de zeven officiële duels daarvoor verloren gingen. Door de doelpunten van Lees Melou en Pukki én clean sheet van Krul staat Norwich nog wel altijd laatste, maar is er weer uitzicht op de plekken boven zich.

Leicester CityCrystal Palace 2-1

PSV hield Leicester City donderdagavond knap in toom in de kwartfinale van de Conference League, maar dat voorbeeld kon Crystal Palace zondagmiddag niet volgen. Nog altijd zonder de geblesseerde Ayoze Pérez, Jamie Vardy en Wilfred Ndidi rekenden The Foxes wel af met de numer tien van de Premier League door goals van Ademola Lookman en Kiernan Dewsbury-Hall. Wilfred Zaha zorgde ondanks twee gemiste strafschoppen tegen Kasper Schmeichel (eerste keer mocht opnieuw omdat Caglar Söyüncü te vroeg inliep) in de rebound van zijn eigen misser nog wel voor een tegentreffer. Als het donderdag op strafschoppen aankomt, is PSV voor Schmeichel gewaarschuwd. Omhoog kijken kan Leicester City overigens niet echt, gezien het enorme gat met de nummer acht. 

Italië

Sassuolo – Atalanta Bergamo 2-1

Zonder de geschorste Marten de Roon kende Atalanta Bergamo een vervelende middag op bezoek bij Sassuolo. Met Hans Hateboer in de basis en Teun Koopmeiners als invaller ging het op pijnlijke wijze mis. Twee doelpunten van Hamed Traoré zorgden voor de verrassende nederlaag, waardoor Europees voetbal steeds verder uit beeld raakt voor Atalanta, ondanks dat Luis Muriel op het eindsignaal nog scoorde namens de gasten. 

Napoli – Fiorentina 2-3

Gaat Internazionale alsnog met de Italiaanse titel aan de haal? Nog niet zo lang geleden leek de strijd tussen AC Milan en Napoli te gaan, maar laatstgenoemde heeft zondagmiddag in eigen huis nagelaten om tijdelijk de koppositie in te nemen. Dries Mertens maakte na een klein uur nog wel het openingsdoelpunt ongedaan, maar dat was niet genoeg voor een resultaat. Jonathan Ikoné en Arthur Cabral zorgden daarna namelijk nog voor de verrassende 1-3 zege voor La Viola - de fraaie aansluitingsgoal van Victor Osimhen ten spijt. 

Frankrijk

AS Monaco – Troyes AC 2-1

Myron Boadu was vorige week nog de grote man bij AS Monaco en kreeg om die reden een basisplaats tegen Troyes, maar kon ditmaal zijn stempel niet drukken. De Nederlander ging na een klein uur bij een 1-1 stand naar de kant en werd vervangen door Kevin Volland. De sterke Duitser was na 49 seconden meteen met zijn eerste balcontact trefzeker en zorgde zo voor de zwaarwegende zege voor de nummer zes van de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen