Van Bronckhorst kan eindelijk weer eens breeduit glimlachen

10 april 2022, 14:57

Giovanni van Bronckhorst heeft lek weer even boven bij Rangers FC. Nadat drie van de laatste vier officiële duels verloren gingen en de enige overwinning erg moeizaam tot stand kwam, haalde de nummer twee zondagmiddag weer eens flink uit in de laatste wedstrijd van de reguliere Schotse competitie. Door een hattrick van Kemer Roofe had de Nederlandse coach een ontspannen middag: 0-4. Enige vervelende was het uitvallen van Filip Helander en John Lundstram.

En dat was wel weer eens fijn voor Van Bronckhorst, die heel vervelende weken kende met Rangers. De ploeg verloor vorige week van Celtic, waardoor de Schotse landstitel een moeilijk verhaal wordt en ook het heenduel in de kwartfinale van de Europa League ging donderdagavond verloren bij Sporting Braga (1-0). Bovendien viel topschutter Alfredo Morelos uit met een blessure, die hem de rest van dit seizoen aan de kant houdt.

De Colombiaan was zondagmiddag op bezoek bij laagvlieger Saint Mirren niet nodig, want door twee goals van Roofe in het eerste bedrijf zat de wedstrijd al voor de pauze in het slot. De spits voltooide na de pauze zijn hattrick, al moest hij de mooiste goal van de wedstrijd aan ploeggenoot Joe Aribo laten (0-4, zie onder).

Met de overwinning heeft Van Bronckhorst in elk geval het lek weer boven, wat met nog vijf officiële wedstrijden in de kampioenspoule te gaan een prettige wetenschap is. De achterstand op Celtic is fors, maar met deze zege niet onoverkomelijk. Ook kan het donderdagavond in de return van de Europa League nog een ronde verder komen, mits de scoringsdrift voorgezet wordt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen