Schokeffect Kruys en Advocaat blijft uit bij FC Utrecht: "Zorgelijk"

10 april 2022, 13:00

Het schokeffect van FC Utrecht heeft na de trainerswissel nog niet plaatsgevonden. De eerste twee duels onder leiding van Rick Kruys, met hulp van Dick Advocaat, werden niet gewonnen: twee remises. Daardoor wachten de Domstedelingen al vijf officiële wedstrijden op een zege en dat zorgt voor frustraties.

"Je had na twee wedstrijden zes punten willen hebben en moeten hebben en het zijn er maar twee", baalt Kruys tegenover De Telegraaf. "Ik heb ditmaal in het eerste uur een goed FC Utrecht gezien, maar daarna was het een stuk minder. Dat is wel zorgelijk. We hebben er moeite mee als we de wedstrijd niet kunnen beslissen om rustig te blijven." Fortuna maakte zaterdagavond de gelijkmaker en zag de winnende goal van FC Utrecht in blessuretijd afgekeurd worden. 

"Er sluipt een bepaalde twijfel en angst in de ploeg, waardoor wij uit elkaar vallen. In de eerste helft ging ook niet alles goed, maar was er wel een goede reactie, als we de bal kwijtraakten, dat zag je in de tweede helft minder. Dan voel je iets in de ploeg sluipen en zakken we ver naar beneden met z'n allen", oordeelde Kruys over het optreden van zijn ploeg.

Lees ookFraser baalt: FC Utrecht lijkt Maher deze zomer kwijt te raken

FC Utrecht ineffectief

Waar trainer Kruys een groot verval zal bij de Domstedelingen, wijt de onder Kruys in de pikorde gestegen Simon Gustafson in het dagblad vooral aan de ineffectiviteit van FC Utrecht. "Het is bijna een schande hoe ineffectief we zijn, maar aan de andere kant zijn we niet ver verwijderd van waar we moeten zijn. Als je minstens zes goede kansen creëert, dan mag je niet slechts één punt pakken. Het resultaat is uiterst teleurstellend, maar we moeten niet vergeten wat voor spel we hebben laten zien", vond hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen