Oppermachtig Real Madrid en PSG: drie 'hattricks' bij Parijzenaars

9 april 2022, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft zaterdagavond een volgende stap gezet richting de titel in Spanje. De koploper won met 2-0 van Getafe. Tegen die driepunter was niets in te brengen. De thuisploeg was namelijk oppermachtig en kreeg geen enkel schot tussen de palen tegen. Zelf vuurde de ploeg van Carlo Ancelotti zeven keer op het vijandelijke doel.

Na vier minuten dacht Real op voorsprong te komen via Karim Benzema, die in bloedvorm verkeert. In de laatste twee Champions League-wedstrijden scoorde hij een hattrick, maar tegen Getafe ging het feest niet door. De grensrechter zag dat de Fransman buitenspel stond. Die afgekeurde treffer werkte als een rode lap op een stier, want de koploper ging vol op jacht. Frederico Valverde en Lucas Vazquez waren in de eerste twintig minuten dichtbij, maar hun pogingen misten precisie.

Die missers kwam de ploeg niet door te staan. Na 38 minuten zorgde Casemiro voor de openingstreffer na een goede pass van Vinicius Junior. Precies dertig minuten later werd de marge verdubbeld. Vleugelverdediger Lucas Vazquez was mee naar voren gekomen en kon de bal makkelijk binnenwerken na een pass van buitenspeler Rodrygo. Die stand werd over de streep getrokken. Het gat met rivaal FC Barcelona is negen verliespunten. 

Mbappé en Neymar vechten om wedstrijdbal

Voor Paris Saint-Germain is het een kwestie van tijd voor de landstitel officieel binnen is. De ploeg won zaterdagavond met ruime cijfers van Clermont: 1-6. Neymar en Kylian Mbappé waren de uitblinkers bij de koploper. Beide aanvallers konden een hattrick noteren, waardoor ze moesten vechten om de wedstrijdbal. Overigens liet ook Lionel Messi zich van zijn beste kant zien door drie keer de aangever te zijn bij een doelpunt. Een speciale hattrick voor de Argentijn dus. 

Qua uitslag was een moeiteloze avond, maar dat was niet zo in de eerste helft. Toen de spelers de thee opzochten in de rust, was de stand slechts 1-2. In het tweede bedrijf ging het ineens snel. Tussen minuut 71 en 83 werd er maar liefst vier keer gescoord, waardoor de spanning binnen twaalf minuten compleet verdween.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen