Auassar niet eens met pingel Ajax: "Voelde hem in mijn oksel"

9 april 2022, 22:54

Sparta speelde zaterdagavond zeker niet onverdienstelijk tegen Ajax. Het kwam zelfs op voorsprong en had lang uitzicht op een gelijkspel. Door een handsbal van Adil Auassar kreeg Ajax na een goed uur spelen een penalty mee, waardoor Dusan Tadic de winnende treffer binnenschoot. Aanvoerder Adil Auassar houdt een zure nasmaak over aan het moment, want volgens hem was het geen strafschop.

Voor de camera van ESPN deed Auassar zijn verhaal. "Uiteindelijk moet je je arm omlaag houden, maar als je hem omhoog steekt, dan gaat het erom waar de bal terechtkomt. Ik voelde hem in mijn oksel terechtkomen. Dat zei ik ook tijdens de wedstrijd: hij kwam niet op mijn arm. Als ik het terugzie, dan vind ik het toch moeilijk om te zeggen."

Toch had Aussar het wel geweten als hij de scheidsrechter was. "Mijn gevoel zegt nog steeds dat het geen penalty is. Ik denk dat hij op mijn oksel komt, maar ik had mijn arm wel omlaag moeten houden. Uiteindelijk moet de scheidsrechter wel kijken naar waar de bal komt, ongeacht waar je je handen hebt. Dat het onhandig is en dat het in een fractie van een seconde gebeurt, dat neem ik mezelf wel kwalijk."

Lees ook: Oordeel zelf: krijgt Ajax discutabele penalty tegen Sparta

Bij De Eretribune zat Spartaan Hugo Borst aan tafel, maar hij was het niet eens met zijn aanvoerder. "Ik kan er wel mee leven. Hij moet gewoon zijn arm omlaag houden. Maar het is zuur. Het is de winnende goal en het is een dom moment. Ik denk, als de scheidsrechter niet gefloten had, dan kan de VAR hem niet eens geven. De scheidsrechter stond zelf wel redelijk dichtbij overigens."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen