Scorende De Ligt houdt sprankje titelhoop Juventus in leven

9 april 2022, 22:36

Juventus heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets in de Italiaanse competitie. Het kende ontzettend veel moeite met degradatiekandidaat Cagliari maar ging uiteindelijk wel met een 1-2 zege naar huis. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Matthijs de Ligt, die net voor rust de gelijkmaker binnenkopte.

De ploeg uit Turijn had de afgelopen weken al meerdere teleurstellingen te verwerken gekregen en het scheelde niet veel of daar kwam er nog een bij. Eerst werd het door Villarreal hardhandig uit de Champions League geknikkerd door een 3-0 nederlaag. Vervolgens verloor het ook grotendeels de hoop op de landstitel, door te verliezen van concurrent Inter Milaan.

Met De Ligt in de basis, nam Juventus het op tegen het Cagliari van voormalig Ajacied Razvan Marin. Gaston Pereiro kwam twintig minuten voor tijd het veld in en Kevin Strootman was geblesseerd. Marin was echter wel direct belangrijk bij de openingstreffer, gezien hij de assist leverde op Joao Pedro. Voor rust zette De Ligt zijn ploeg weer op gelijke hoogte met een rake kopbal uit een voorzet van Juan Cuadrado.

Een kwartier voor tijd ging Juventus er alsnog met de overwinning vandoor, gezien winteraanwinst Dusan Vlahovic, niet voor het eerst, weer ontzettend belangrijk was. De Serviër maakte zijn 22e doelpunt in de Serie A dit seizoen en zorgt ervoor dat Juventus heel stiekem nog mag hopen op het kampioenschap. Het staat nu met een wedstrijd meer vier punten achter Napoli en Inter en vijf punten achter op AC Milan.