Nederlander ster in Championship: 'Misschien wat voor Feyenoord?'

9 april 2022, 22:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joël Piroe is bezig aan een fenomenaal seizoen bij Swansea City. De Nederlandse spits wachtte lang op zijn doorbraak in het eerste van PSV, maar die kwam er uiteindelijk nooit. Dat zorgde ervoor dat hij verkocht werd aan Swansea City, waarvoor hij dit seizoen in het Championship aan de lopende band scoort.

De spits staat momenteel op achttien treffers en vier assists op het tweede niveau van Engeland. Daarmee moet hij slechts vier spelers boven zich dulden. Voormalig Vitessenaar Dominic Solanke staat op 24 goals, maar er is altijd nog baas boven baas: Aleksandar Mitrovic maakte er maar liefst 38 (!) voor Fulham en hij gaf ook nog eens zeven assists in 37 wedstrijden.

Piroe was zaterdag tegen het Derby County van Wayne Rooney wederom goud waard voor zijn ploeg. Swansea won met 2-1, door twee treffers van Piroe. De kans dat hij met Swansea volgend jaar naar de Premier League gaat, is niet bijzonder groot. De club uit Wales staat acht punten onder plek zes, die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie.

Lees ookPiroe maakt indruk: "Een van de beste van de competitie"

Toch zal er genoeg interesse zijn voor de spits. Journalist van het Algemeen Dagblad Maarten Wijffels had zelf ook nog een suggestie: 'Goeie spits voor Feyenoord komend seizoen?' De kans is aanwezig dat Feyenoord deze zomer miljoenen gaat verdienen aan Luis Sinisterra en Cyriel Dessers keert terug bij Genk na zijn huurperiode. De Rotterdammers zijn daardoor op zoek naar een extra centrumspits komende zomer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen