Everton had Van de Beek nooit moeten halen: "Een stomme keuze"

9 april 2022, 18:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Everton verkeert dit seizoen in degradatienood. De club uit Liverpool draait niet zo lekker, maar pakte zaterdagmiddag tegen Manchester United eindelijk weer eens drie punten. Dat deed het wel zonder Donny van de Beek. De huurling mocht volgens de Engelse reglementen niet meedoen tegen zijn eigenlijke werkgever, maar Everton bleek hem niet te missen.

Ruud Gullit, aanwezig als analist bij Ziggo Sport, voorspelde al dat de afwezigheid van Van de Beek niet zo'n probleem zou worden. "Daar missen ze niet zo veel aan. Je ziet het aan de posities waar hij komt. Hij komt de bal halen op eigen helft. Daar moet hij hem niet hebben. Het vervelende voor Donny is dat hij dezelfde fout heeft gemaakt als Davy Klaassen. Hij gaat bij een team spelen, dat geen aanvallend voetbal speelt. Dan heb je helemaal niets aan dit soort jongens."

Volgens Gullit wordt Van de Beek niet op de juiste positie gebruikt in Engeland. "Klaassen heeft zich nog wel een beetje weten aan te passen in zijn tijd in Duitsland. Hij is toen verdedigende middenvelder geworden en dat heeft hij aardig gedaan, maar dat is niet zijn kwaliteit. Dat zag je ook toen hij bij het Nederlands elftal terugkwam, hij speelt liever iets meer naar voren toe. Dat is met Donny ook. Hij is heel erg afhankelijk van het team."

Lees ook: Waarom Van de Beek niet in actie komt tegen Man United

Daarnaast vraagt hij zich ook af of Everton zelf wel heeft nagedacht toen het Van de Beek aantrok. "Ik vind het een stomme keuze. Misschien dat hij er onder Ten Hag weer een beetje door komt, maar dat voetbal moet je wel kunnen spelen. Die spelers heeft Everton niet, dat hebben we inmiddels wel gezien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen