Chelsea walst over Southampton heen, nieuwe domper Arsenal

9 april 2022, 19:06

Chelsea heeft zaterdag het chagrijn van de verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (1-3) van zich afgespeeld. Op bezoek bij Southampton boekte de ploeg van trainer Thomas Tuchel een eclatante 0-6 zege, waarmee de derde plaats in de Premier League werd verstevigd. Arsenal kende een mindere middag en verloor thuis met 1-2 van Brighton & Hove Albion.

Southampton - Chelsea 0-6

Voor het thuispubliek in het St Mary's Stadium werd het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het een lange middag zou worden. Southampton werd in de beginfase overlopen door Chelsea en mocht van geluk spreken dat het niet al binnen tien minuten tegen een 0-3 achterstand aankeek. Timo Werner raakte in minuut drie en zeven het houtwerk, waarna Marcos Alonso er even later alsnog 0-1 van maakte.

Het bleek het begin van een pijnlijke middag voor Southampton. Chelsea - met Hakim Ziyech de eerste zeventig minuten op de bank - liet geen spaan heel van de thuisploeg en voerde in rap tempo de score op. Na een half uur prijkte al een 0-4 stand op het scorebord. Mason Mount, Werner en Kai Havertz waren verantwoordelijk voor het tweede, derde en vierde doelpunt. Na rust nam Chelsea de voet enigszins van het gaspedaal, maar sloeg het desalniettemin dankzij Werner en Mount nog twee keer toe.

Voor Chelsea is de 0-6 zege op niet eens de grootste overwinning van het seizoen. Die werd in oktober geboekt tegen Norwich City (7-0). Komende dinsdag neemt de Londense club het in Spanje op tegen Real Madrid. Dan moet er met minstens twee doelpunten verschil worden gewonnen om kans te maken op een plek in de halve finale van de Champions League.

Arsenal - Brighton & Hove Albion 1-2

Arsenal is het even kwijt. Na de 3-0 nederlaag tegen Crystal Palace verloren The Gunners zaterdag voor de tweede keer op rij tegen een op papier mindere tegenstander. Leandro Trossard zette Brighton in minuut 28 verrassend op voorsprong, waarna Gabriel Martinelli er vlak voor rust 1-1 van leek te maken. Het doelpunt van de Braziliaanse aanvaller werd afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor Arsenal met een achterstand halverwege de kleedkamer opzocht.

Waar Arsenal in de tweede helft op jacht ging naar de gelijkmaker, sloeg het Brighton van basisspeler Joël Veltman na ruim een uur opnieuw toe. Enock Mwepu maakte er na een fraaie aanval 0-2 van, waarmee hij de wedstrijd leek te beslissen. Arsenal kwam vlak voor tijd via Martin Ødegaard nog terug tot 1-2, maar de aansluitingstreffer kwam t laat voor een comeback. Door de nederlaag blijft Arsenal steken op plek vijf, met evenveel punten als aartsrivaal Tottenham Hotspur, dat op doelsaldo vierde staat.

Overige uitslag

Watford - Leeds United 0-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen