Lewandowski voorkomt negatieve mijlpaal Bayern München

9 april 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Villarreal in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann wist tegen FC Augsburg lange tijd het net niet te vinden, maar won door een late goal alsnog. Robert Lewandowski maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Woensdag verloor Bayern door een doelpunt van Arnaut Danjuma met 1-0 van Villarreal, waardoor de Duitsers volgende week op eigen terrein moeten winnen om kans te maken op een plek in de halve finale van de Champions League. Tegen Augsburg hoopte Der Rekordmeister aan het vertrouwen te werken, maar daar leek aanvankelijk weinig van terecht te komen.

Lang leek het erop dat Bayern voor de tweede wedstrijd op rij niet tot score zou komen. Dat zou vrij uniek zijn geweest, want de regerend kampioen van Duitsland weet dit seizoen bijna iedere wedstrijd het net te vinden. Voorafgaand aan de wedstrijden tegen Villarreal en Augsburg wist Bayern dit seizoen in iedere Champions League- én Bundesliga-wedstrijd minstens één doelpunt te maken.

Een doelpuntloze wedstrijd werd in minuut 82 voorkomen door Lewandowski, die na een handsbal vanaf elf meter de 1-0 binnenschoot. Zo werkt Bayern toch nog met een goed gevoel toe naar de return tegen Villarreal, die komende dinsdag wordt gespeeld.  De titelstrijd in de Bundesliga is al bijna beslist: de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund is met nog vijf wedstrijden te spelen nog altijd negen punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen