Financiële details Gravenberch-deal weersproken: "Het is onzin"

9 april 2022, 13:37

Ryan Gravenberch is hard op weg naar Bayern München. BILD onthulde vrijdag de financiële details van de aanstaande transfer: Ajax ontvangt 28 miljoen euro (inclusief bonussen) en de negentienjarige middenvelder krijgt een riant jaarsalaris van negen miljoen euro. Ajax-watcher Mike Verweij spreekt dat tegen.

In de podcast Kick-off van De Telegraaf gaat Verweij in op de berichtgeving uit Duitsland. "Ik heb het gelezen en het gecheckt: het is onzin", zegt hij over de vermeende transfersom van 28 miljoen euro. Ook het genoemde salaris klopt volgens hem niet. "Dat is helemaal totale onzin. Van 9 miljoen per jaar is geen sprake. Het is een stuk minder. Het gaat vooral om het plan."

Bayern München hoopt naar verluidt Gravenberch voor 25 miljoen euro (inclusief bonussen) over te nemen, terwijl Ajax dertig miljoen euro verlangt. "Dan komt er een site en die denkt: laten we er 28 miljoen van maken. Bayern zal moeten opschuiven naar het bedrag van Ajax en er zal ook een groot deel 'vast' moeten worden. Maar dat Gravenberch op weg is naar Bayern München, staat wel vast."

Volgens Verweij heeft Ajax nog hoop dat Gravenberch in Amsterdam blijft. Klaas-Jan Huntelaar wordt ingezet om de middenvelder van een langer verblijf te overtuigen. "Maar dat is ijdele hoop. Bayern München heeft een heel groot plan met hem. Daar is hij gevoelig voor. Ik denk dat hij heel graag die kant op wil. Wachten op andere clubs heeft ook geen zin. Je kunt als Ajax zeggen: misschien komt Real Madrid, Manchester United of Manchester City langs, maar hij wil gewoon heel graag naar Bayern München."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen