Waarom Van de Beek niet in actie komt tegen Man United

9 april 2022, 12:59   Bijgewerkt: 9 april 2022, 15:24

Donny van de Beek ontbreekt zaterdagmiddag in de wedstrijdselectie van Everton. De 24-jarige middenvelder kampte de afgelopen week met een lichte dijbeenblessure, maar dat is niet de enige reden van zijn afwezigheid.

Everton neemt het vanaf 13.30 uur (Nederlandse tijd) op tegen Manchester United, de eigenlijke werkgever van Van de Beek. Toen de Nederlandse middenvelder in januari de overstap naar Everton maakte, was al duidelijk dat hij op 9 april niet in actie zou komen.

Lees ookRangnick heeft vertrouwen in Van de Beek en bespreekt Ten Hag

Het is in de Engelse reglementen opgenomen dat huurspelers niet tegen hun eigenlijke werkgever mogen spelen in de Premier League. Dat betekent voor Van de Beek dat hij nog iets langer de tijd krijgt om te herstellen van de blessure waardoor hij de duels met West Ham United (2-1 verlies) en Burnley (3-2 verlies) miste.

Van de Beek kwam tot nu toe zes keer in actie voor Everton, waarvan vijf keer als basisspeler. Scoren voor zijn tijdelijke werkgever deed hij nog niet. Everton staat er in de Premier League niet goed voor. De voorsprong op de degradatiezone is slechts één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen