Rangnick heeft vertrouwen in Van de Beek en bespreekt Ten Hag

9 april 2022, 11:50   Bijgewerkt: 9 april 2022, 13:01

De ontmoeting tussen Everton en Manchester United van deze zaterdagmiddag is natuurlijk een speciale voor Donny van de Beek. De oud-speler van Ajax maakte in januari de overstap van Old Trafford naar het blauwe gedeelte van Liverpool. Hoewel Van de Beek zijn tijdelijke werkgever niet van waarde kan zijn, ging het in de aanloop naar de ontmoeting op Goodison Park over de middenvelder. 

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 de verwachte overstap naar de Europese top. Waar hij in eerste instantie op weg leek naar Real Madrid, koos hij uiteindelijk toch voor Manchester United. Een opvallende keuze, omdat Bruno Fernandes, destijds de grote uitblinker bij Manchester United, op Van de Beek zijn positie speelt. De middenvelder wilde echter voor zijn kans gaan en dat ging hem in eerste instantie goed af. Maar hij belandde vervolgens al snel op de bank en kwam daar nog maar zelden vanaf.

Zijn perspectief werd er afgelopen winter niet beter op, wat hem deed besluiten om tijdelijk elders voor zijn kans te gaan. Van Rangnick hoefde Van de Beek niet per se te vertrekken, maar ook de huidige oefenmeester van Manchester United realiseerde zich dat dat het beste was voor de ontwikkeling van de oud-Ajacied. ''Ik hou van Donny als speler, maar hij kende hier veel rivaliteit op zijn posities van andere spelers en kreeg daarom niet veel speeltijd'', zei Rangnick vrijdag op zijn persconferentie. Van de Beek koos daarom eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar Everton.

Mogelijke hereniging tussen Van de Beek en Ten Hag

Rangnick is echter van mening dat de middenvelder nog wel degelijk een toekomst heeft op Old Trafford. ''Ik denk dat hij nog altijd kans heeft om hier een rol te vertolken, maar dat hangt ook van de nieuwe manager af.'' Want dat Manchester United komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer heeft, staat vast. De kans is groot dat Erik ten Hag die functie tot zich neemt. Volgens Engelse media zou de huidige oefenmeester van Ajax al rond zijn met Manchester United. Rangnick kon echter weinig kwijt over zijn mogelijke opvolger. ''Voor zover ik weet, zijn alle managers met wie de club heeft gesproken topmanagers. Als Ten Hag daarbij zit, geldt dat ook voor hem. Meer kan ik op dit moment niet zeggen.''

Lees ook: Nog geen witte rook in Manchester

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen